Emká

2024.06.17. 14:27

Új frizurában pózol Emká, a jászberényi mentett kutya

Két éve találtak rá a Magyar Közút jászberényi mérnökségének munkatársai egy apró, fekete ebre. Nevéről a közösségi oldal követői döntöttek, a kutya, Emká hamarosan olyannyira a szívükhöz nőtt, hogy eldöntötték, megtartják. Azóta a kis szőrgombóc felcseperedett, nemrégiben nyári „frizurát” kapott.

Pakainé Pusztai Nóra

Élvezi nyári frizuráját Emká, a jászberényi üzemmérnökség mentett kutyája

Forrás: Magyar Közút

A Magyar Közút jászberényi mérnökségének munkatársai szinte napra pontosan két éve munkálatokat végeztek a Pusztamonostor-Jászárokszállás összekötő úton, amikor egyikük furcsa, nyüszítő hangokat hallott a szikkasztó árok irányából. Egy alig egy kilós kutya volt a hang tulajdonosa, ami a jászberényiek házi kedvence lett.

kutya, jászberény,
Nemrégiben elhatározták, hogy a kutya új öltözéket kap
Forrás: Magyar Közút

Emká szinte napra pontosan két évvel ezelőtti szerencsés megmentése óta továbbra is boldogan éli mindennapjait a jászberényi mérnökség telephelyén. Az eltelt időszakban kiskutyából felnőtté vált. Ezt jól jelzi, hogy az idegenektől védi a területét, természetesen akivel mindennap találkozik, játszik, azzal nincs gond, de aki már nem narancssárgában van, annak már nem egyszerű a bejutás a telephelyre – tudtuk meg Pécsi Norbert Sándortól, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályának vezetőjétől.

A kutya élvezi nyári „frizuráját”

A házi kedvencről továbbra is közösségként gondoskodnak, nemrégiben elhatározták, hogy jó lenne, ha egy kicsit rendeznék az öltözékét. 

– „Anyukája”, Vali és egyik üzemeltetési- és fenntartási művezetőnk, Bálint és természetesen a kozmetikus, 2-2,5 órás megfeszített munkájának köszönhetően nyerte el a jelenlegi formáját. Az eddig megszokottól egészen más, de formás végeredmény született – tette hozzá. A kutyusra a borzas farkával és rövid szőrével szinte rá sem lehet ismerni, a bohókásan játszó állatról egy videót is közzétettek a Magyar közút közösségi oldalán.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában