Mandátum

2024.06.18. 18:30

Megbízóleveleiket vehették át a választáson nyertes jelöltek Szolnokon – galériával

Október elsejétől kezdi meg munkáját az új polgármester és képviselő-testület a vármegyeszékhelyen. A június 9-i önkormányzati választás nyertes jelöltjei kedden vették megbízóleveleiket a városházán.

Molnár-Révész Erika

Kedd délután a városháza Hubay Ferenc dísztermében vették át megbízóleveleiket a június 9-i önkormányzati választáson sikeresen szereplő jelöltek dr. Mosonyi Csabától, a Helyi Választási Bizottság elnökétől.

Tasnádi Zoltán, átvették megbízóleveleiket
Tasnádi Zoltán veszi át megbízólevelét dr. Mosonyi Csabától, a Helyi Választási Bizottság elnökétől
Fotó: Nagy Balázs

A nyertes jelöltek mellett nemzetiségi önkormányzat képviselői is átvették megbízóleveleiket

Októbertől Györfi Mihály, a Tegyünk Szolnokért Egyesület–Jobbik–Momentum–DK–MSZP–Párbeszéd-Zöldek–Agóra Egyesület színeiben váltja a polgármesteri székében Szalay Ferenc, Fidesz-KDNP-s városvezetőt. 

A vármegyeszékhelyen 17 önkormányzati képviselő kezdheti meg ősztől a munkát. A Fidesz-KDNP-től 9 fő, Tasnádi Zoltán, Rehó János, Menkó Gyula, Ádám Csaba, Molnár Iván, dr. Póta Sándor, Töreki András, Szalay Ferenc és Fejér Andor képviselők szereztek mandátumot

A Tegyünk Szolnokért Egyesület–Jobbik–Momentum–DK–MSZP–Párbeszéd-Zöldek–Agóra Egyesület 7 fővel ülhet be októbertől a közgyűlésbe, Borda Zoltán, dr. Sámson László, Tóth Klaudia, dr. Füle István, Györfi Mihály, Nagy István és Székács János képviselők.

Az LMP-Zöldektől Tóth Áron kapott mandátumot. Az eseményen a nemzetiségi önkormányzat képviselői is átvették a megbízóleveleket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában