Szolnok

2024.06.14. 18:31

Önfeledten mulattak együtt a lakásotthonban élő fiatalok

Minden évben szerveznek gyermeknapot a lakásotthonban élő fiataloknak, a rendezvény helyszínét a szolnoki Nefag-játszótér biztosította pénteken. Közel 200 gyermek töltött el egy élménydús napot.

Pakainé Pusztai Nóra

A gyermekvédelmi központ minden évben megszervezi gyermeknapi kavalkádját. Az idei programnak a szolnoki Nefag-játszótér adott otthont. A helyszínen bográcsos étel főtt, a lakásotthonban élő gyermekek saját készítésű édes és sós süteményekkel vendégelték meg egymást. A nap közös tornával és játékkal kezdődött, majd Szalay Ferenc polgármester mondott köszöntőt.

lakásotthonban élő
A fiatalokat Szalay Ferenc polgármester köszöntötte
Fotó: Szalay Ferenc Facebook-oldala

 Közösségi oldalán úgy fogalmazott: a Gyermekvédelmi központ kavalkádja rendre kiváló hangulatban telik, ahol a lakásotthonokból érkezők felhőtlenül lehetnek boldogok, hiszen a gyermeknap mégis azért van, hogy örömet szerezzünk mindegyiküknek. Azt hiszem, ez maradéktalanul sikerült is a központ dolgozóinak segítségével, köszönet érte!

Mint megtudtuk, a vármegyében 4 településen – Szolnokon, Tiszakürtön, Tiszaföldváron és Kisújszálláson – összesen 23 lakásotthon működik, kétszáz gyermek nevelkedik ezekben az intézetekben. A fiatalok a nap folyamán csapatokat alkottak és úgy járták végig a 15 állomást, ahol egyebek mellett ügyességi és logikai feladatokban is megmérették magukat. A programot kézműves foglalkozás színesítette, sőt a gyerekek egy tűzoltóautóba is beülhettek. A délután zenés mulatsággal zárult. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában