Ajánló

2024.06.13. 18:00

Koncertek, levendulaszüret, sétarepülés – programok garmadája vár a hétvégén a Jászkunságban

Ünnepi könyvhét ismert vendégekkel, családi sétarepülő hétvége, Mozgás Éjszakája, koncertek – sorjáznak a különleges események hétvégén a Jászkunságban. Összegyűjtöttük a legérdekesebb programokat.

Molnár-Révész Erika

A programok között könnyedebb szabadtéri, de komolyabb kulturális rendezvényeket is lehet majd találni, főszerepet kap az olvasás és a sport is. 

programok, repülés, szolnok
Családi repülőnap a Szandai réten, Ünnepi Könyvhét a Verseghy Könyvárban, Levendulafesztivál Tiszaderzsen, Mozgás Éjszakája Tiszafüreden és Jászberényben – mindenki megtalálhatja a hétvégi programok között a neki tetszőt
Fotó: Mészáros János / Forrás: MW archív

Programok pénteken (június 14.)

KUNSZENTMÁRTON Könyvtár a zöldben címmel kezdődnek programok a városi könytárban. 9.30-tól zenés gyermekműsorral, 11.30-tól középiskolásoknak szóló filmes kvízzel, 14 órától Mándi Ildikó meseíró-illusztrátor író-olvasó találkozójával várják az érdeklődőket.

SZOLNOK Délután 15-től 20 óráig Nyárindító Piknikre várja a családokat a Kertvárosi Közösségi tér és Fiókkönyvtár. A programok között táncbemutatók, papírszínház és kültéri játékok is szerepelnek. Az eseményen piknikkosár szépségversenyt és házi süti kóstolót is tartanak. 

A Verseghy Ferenc Könyvárban a 95. Ünnepi Könyvhét keretében 11 órától Fiala Borcsa író Bakonyi zsiványok című könyvének író-olvasó találkozójára kerül sor.

És ezzel még messze nincs vége a könyvhét programjainak:

  • az ifjúsági részlegben 16.30-tól kezdődik Rigó Bagi Eszter Káoszképletek című könyvének bemutatója;
  • ugyancsak a Verseghy Ferenc Könyvárban tartanak közönségtalálkozót Hadas Kriszta ismert televíziós riporterrel Családmesék címmel;
  • a Hild Viktor Városi Könyvtárban pedig ugyanekkor Sándor Anikó: A Te utad című könyvének író-olvasó találkozóját tartják. 

TISZADERZS Ezen a napon startol a IV. Levendula Fesztivál a Rákóczi út 23-nál. Délután 4 órától indulnak a programok a könyvtárban makramé és papírfonás kiállítással. 17 órától nyereménysorsolás várja az érdeklődőket, 19 órától a Romtemplomnál Kasai Jnofinn karibi származású énekes, dalszerző, zongorista, valamint Nikodém Norbert zenész, zeneszerző ad koncertet.

TISZAFÜRED Este, 19.45-től a megnyitóval kezdődik a Mozgás Éjszakája nevű rendezvény a főtéren. 20 órától néptánc, majd nordic walking, 20.50-től 3 kilométeres futás indul. De lesz zumba, jóga és aerobik is, hajnal 2-ig. A Benedek Gábor Városi Sportcsarnokban eközben 20 órától streetball és asztalitenisz és labdarúgás várja az érdeklődőket. A Tisza-tavi Kerékpáros Centrumnál 21.30-tól lehet gyülekezni, a 22 órától rajtoló, Poroszlóig és vissza tartó kerékpározásra.

JÁSZBERÉNY Szintén a Mozgás Éjszakája program keretében este 19 órakor a regisztrációkkal kezdődnek az események a jászberényi műfüves pályán, ahol 20 egyesület részvételével 27 sportágat mutatnak be. A gyermekprogramok 20 órától kezdődnek kalandparkkal, játékos mozgásformákkal, ügyességi akadálypályákkal, és 22 óráig tartanak. A felnőtteket 20-tól hajnal 2 óráig várják programokkal a nagypályán, a kispályán és a kosárligetben.

TÖRÖKSZENTMIKLÓS Este 7 órától a Dienes udvari esték keretében a Szelek szárnyán, egy női szív titkai túl az Óperencián című előadást lehet megtekinteni. 

programok, levendula, tiszaderzs
Tavaly is nagy sikerrel zajlott a Levendulafesztivál Tiszaderzsen, a virágokat jelképes összegért lehet hazavinni. A hétvégi programok között újra szerepel ez a rendezvény
Fotó: Nagy Balázs

Programok szombaton (június 15.)

TÓSZEG 24 órás horgászversenyt tartanak a Csónakázó-tónál, a gyülekező reggel 7 órától lesz, a verseny 8 órakor rajtol és másnap reggel 9 óráig tart.

ZAGYVARÉKAS Reggel 7.30-tól lehet nevezni a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei pontszerző fogathajtó bajnokságra a Kisszögi Sporttelepen. A verseny 9 órakor, a megnyitóval kezdődik. 

MARTFŰ Reggel 8 órától kezdődnek a X. Múzeumok Éjszakája és a VIII. Martfűi Veteránjármű Találkozó programjai a művelődési központnál. A gyülekező után 10 órától kezdődik a járműmustra, délután teke, pingpong, 14.15-től a 78 Fusion zenél. 15-16-ig tart a felvonulás, majd Bátor Zoltán motoros kaszkadőr show-ja veszi kezdetét. 16.40-től gumifüstölést tartanak. 

A Múzeumok Éjszakája programjai 10 órától a Nyitott műhely nevű eseménnyel indulnak, 11-től nyílik a Város születik című tárlat, 11-től kiállítások, játékok, tárlatvezetés várja az érdeklődőket. Lesz még Retro túra időutazó játék, asztalitenisz verseny, fotókiállítás, 19-től ingyenes filmvetítés a Martfűi Moziban, 21 órától pedig retro teraszbuli indul.

CIBAKHÁZA Reggel 9-tól rajtol a Cibaktív, Tisza-kerülő futó, gyalogló és kerékpáros verseny a Sárszögi hídtól. A sporteseményen különböző távok és mozgásformák között lehet választani. 

SZOLNOK Reggel 8 órától szandai halételfőző rendezvény kezdődik a szandai művelődési ház udvarán. Az esemény 14 óráig tart.

Délelőtt 10 órától indul a Legendák a levegőben családi sétarepülő hétvége a Szandai réten. Bemutatkoznak a Magyar Honvédség vadászpilótákat képző alaptípusú repülőgépei, a Zlinek, de kipróbálható a műrepülés, az élményrepülés, és sétarepülés is, több típussal. A földön kézművesek, gyermekjátszók, a Magyar Honvédség, katonai hagyományőrzők, lövészet, Süsü, és sok meglepetés várja a résztvevőket. Az esemény napnyugtáig tart, és vasárnap is folytatódik délelőtt 10-től este 18 óráig. 

A Kossuth téren 10 órától Mechler Anna zenés-mesés interaktív programjára várják a gyermekeket a a 95. Ünnepi Könyvhét keretében. 

A Verseghy Ferenc Könytárban szintén az Ünnepi Könyvhét keretében 15 órától Juhász Előd zenetörténész, tévés és rádiós műsorvezető, szakíró lesz az intézmény vendége.

Ugyanitt 16 órakor Szilasi Katalin író Csak a keresztig című könyvbemutatójára kerül sor. 

TÖRÖKSZENTMIKLÓS Délelőtt 10-től 13 óráig Gyöngyözőre várja az érdeklődőket az Apáról Fiúra Népművészeti és Kézműves Egyesület az alkotóházban az Inasképző foglalkozás keretében. 

TISZADERZS Délelőtt 10 órától nyit a IV. Levendulafesztivál a Rákóczi úton. A programok között gyermek és felnőttjóga, kézműves foglalkozások, népi játékok, színpadi műsorok szerepelnek. A rendezvény ideje alatt kézműves vásár is várja az érdeklődőket. 

RÁKÓCZIFALVA Szabadság téren az erős emberek versenyével 13 órakor kezdődnek a Közösségi nap programjai. 15 órától ingyenes gyermekprogramokkal is várják a családokat. 16.30-tól átadják a városi díjakat, 17 órakor zenés gyermekműsor kezdődik, 20 órától a 4S Street ad élő koncertet.

TISZAJENŐ A művelődési házban a Tájoló Mozi program keretében vetítéseket tartanak, 15 órától a Mágikus állatok iskolája, 17 órától az Instand család című filmet lehet megnézni. 

ZAGYVARÉKAS Apák napja alkalmából délután 15 órától közös szurkolásra várják az apákat, nagyapákat, dédapákat a Kisszögben.

JÁSZBERÉNY 17 órakor kezdődik a Jászberényi Nagyboldogasszony Főtemplom Énekkarának koncertje a jászberényi Nagytemplomban. 

BEREKFÜRDŐ Este 18 órától 23 óráig éjszakai piacot tartanak a Rendezvénytéren, ahol a vásárolgatás, nézelődés közben Szilágyi Ati zenél majd.

FEGYVERNEK A művelődési ház szabadtréi színpadán 21.30-tól koncertezik a Dogs zenekar.

Programok vasárnap (június 16.)

MARTFŰ Délután 6 órakor kezdődik a martfűi mozgásművészeti csoportok évzárója a művelődési központban. A táncgálán 7 csoport produkcióját lehet megtekinteni. 

JÁSZBERÉNY Este 7 órától nagyszabású koncertet tartanak Nyáresti hangverseny címmel a ferences templomban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában