Kánikula

2024.06.16. 08:00

Színes programokkal készülnek a nyárra a tiszaföldvári strandon

Bár a nyári főszezont már májusban megnyitották a tiszaföldvári strandon, jelenleg csak négy termál medencéjük üzemel. Június második felére viszont már az úszómedencével is várják a strandolni vágyókat.

Pakainé Pusztai Nóra

A tiszaföldvári termál strand május 10-én kezdte meg a nyári főszezont, egyelőre rövidített nyitva tartással és négy termál medencével. Június második felében tervezik beüzemelni az úszómedencét és onnantól már a hosszabb nyitási idővel készülnek.

strand,nyár,tiszaföldvár
Tavaly is népszerűnek bizonyult a motoros találkozó a tiszaföldvári strandon
Forrás: Szoljon.hu

Számos problémával kezdődött az év a tiszaföldvári strandon

–  Az idei év is sok problémával kezdődött. Egy bevezetett új rendelet alapján a nem lakossági felhasználók víziközmű-szolgáltatás díjai jelentősen emelkedtek, víz-és csatorna díjaink közel négyszeresére növekedtek. A saját hidegvizes fúrt kutunk jelentős javításra szorult, külső vállalkozó bevonására kényszerültünk, sajnos némiképp csúszott a májusi nyitás – foglalta össze az első félévet Béki József, a Tiszaföldvári Városüzemeltető Nonprofit Kft. vezetője.  

Az üzemeltetésre vonatkozó rendeletek is megváltoztak. 

– A változások többségére 2026. év elejéig kaptunk haladékot, de a rendeletnek van néhány része, melyeket már az idei évtől be kellett vezetni, ilyen például, hogy a termálvizes töltő-ürítő medencéinkben nem üzemelhetnek víz felszíni élményelemek, illetve módosult a vízmintavételi ellenőrzés – sorolta.

Remélik, hogy hamarosan beköszönt a kánikula

Mindezek ellenére is szeretnék a tavalyi, 35 ezer fős fürdőlátogatottságot idén is elérni, ezért reménykednek abban, hogy hamarosan beköszönt a kánikula. 

– A főszezonban volt, illetve van még lehetőség iskolai és óvodai úszásoktatásra, táboroztatásra. A városi oktatási intézményekből rengeteg csoport vett és vesz is részt. Fontosnak tartjuk a fiatalok vízhez szoktatását, úszásoktatásukat, már harmadik éve ajándékozunk a helyi iskolások részére belépőjegyet, mely a kiemelt tanulmányi eredménnyel végzett diákok kapnak meg – közölte.

Emellett számos programnak biztosít állandó helyszínt a tiszaföldvári fürdő, májusban autós találkozót, strandkoncertet és családi napot tartottak.

– Az idei nyár folyamán várható még két nyugdíjas találkozó, illetve a XXX. GRIFF Nemzetközi motoros találkozója is – tette hozzá.

Bővítették a szálláshelyek számát

Tavalyi évben sikerült bővíteni a szálláshely kínálatot, kempingként üzemelnek. Már lakókocsival és sátorral is látogathatóak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában