Vakáció

2024.06.25. 18:00

Munkát és nyaralást is terveznek a következő hetekben a jászkunságiak

Megérkezett a kánikula, s ezzel a nyaralások ideje is. Elkezdődtek a nyári szabadságolások, a legtöbben már meg is szervezték a vakációjukat. De vajon a jászkunságiak terveznek nyaralást idén?

Kocsis-Szabó Lilla Laura

Nyáron és ősszel is pihennek

A Rákóczifalván élő Vinczéné Kiss Beáta elárulta, ők két hosszabb balatoni hétvégére készülnek, valamint ősszel egy közös programot is terveznek a gyermekeikkel.
– Három csemeténk van, már mindegyikük kirepült, de a közös családi élmények hagyománya továbbra is megmaradt. Öt éve Máltán jártunk együtt, az az utazás remekül sikerült – fogalmazott Vinczéné Kiss Beáta. Hozzátette, idén ismét nekivágnak egy hasonló kalandnak, bár babonából nem árulta el az úti célt. 

Vinczéné Kiss Beáta
Fotó: Nagy Balázs

A kert elég feladatot ad nyárra is

A Szolnokon élő Rigó Zsófia két kamasz gyermek édesanyja. Ahogy mondja, vállalkozóként szinte huszonnégy órás szolgálatban áll, komoly utazást nem terveznek.
– Kertes házban élünk, ami nagyon sok feladattal jár, ebből mindenki kiveszi a részét. Szabadságra nem készülök, nyaralást sem tervezünk. A gyerekek valószínűleg a nagymamához, rokonokhoz látogatnak majd – vázolta terveiket Rigó Zsófia.

Rigó Zsófia
Fotó: Nagy Balázs

Foci tábor és családi nyaralás is szerepel a listán

A tószegi Kovácsné Agárdi Mariettáék két gyermeket nevelnek. A kisebbik csemete három éves, a nagyobbik már iskolás.
– Ő nagyon várja a focitábort, persze lesz közös családi nyaralás is, belföldi utazásban gondolkodunk. A nagyszülők is besegítenek majd a szünet idejére, biztosan nem lesz unalmas nyarunk – vélte a tószegi édesanya.

Kovácsné Agárdi Marietta
Fotó: Nagy Balázs

Helyi programokból válogat

A szolnoki Péntek Gergő László idén nem tervez komolyabb utazást, nyaralást. Saját bevallása szerint a nyári hónapokat is munkával tölti.
– Persze egy-két fesztivált szívesen meglátogatok majd, a környéken, vagy az ország más pontjain. Emellett érdekelnek a helyi programok is, ezekből szintén szemezgetek majd – mondta. 

Péntek Gergő László
Fotó: Nagy Balázs

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában