Ünnep

2024.06.27. 07:30

Szentmiklósi napok: fergeteges programsorozat indul a városban

Neoton koncert, utcazene fesztivál, Zenés Nyári Este, fogathajtók találkozója, kiállításmegnyitó, és még számos, érdekes program kezdődik a héten Törökszentmiklóson. A Szentmiklósi Napok eseményei egészen július 7-ig várják az érdeklődőket.

Molnár-Révész Erika

Június 27-én, csütörtökön kezdődik és július 7-én zárul az idei Szentmiklósi Napok Törökszentmiklóson. A város legnagyobb múltú rendezvénye ismét változatos programokkal várja a érdeklődőket.

blurred background at night market festival people walking on road.
Idén is több napon át tartó, változatos programokat ígér a Szentmiklósi Napok
Fotó: Gettyimages.com / Forrás:  Illusztráció

Csütörtökön klasszikus zeneszerzők művei csendülnek fel a Zenés Nyári Estén a Római Katolikus Főtemplomban, a Sanctonicolaum Kórus, a Kodály Zoltán AMI Vonószenekara, és a Miklósi Vonósquintett közreműködésével.

Több helyszínen zajlanak majd a Szentmiklósi Napok programjai

Július 5-én, pénteken, idén is több helyszínen zajlanak majd az események, Elszármazottak Baráti Találkozója, Zenei Piknik - XVI. Utcazene Fesztivál a Makám Együttessel, a Lábassy János Ipar-és Gyártörténeti Alapítvány ünnepi ülése, valamint Törökszentmiklós régen és ma címmel Molnár Sándor és Horniczky Kristóf fotókiállítása is várja az érdeklődőket. Ezen a napon átadják a „Tiszta udvar, rendes Ház” és a „Legszebb konyhakertek” pályázat díjait is.

Július 6-án, szombaton, a városi sportpályán kispályás labdarúgó bajnokság zajlik majd. Az Ipolyi Közművelődési Központ parkolójában este 19 órától pedig a legendás Neoton Família együttes ad koncertet. 

A zárónapon, vagyis július 7-én, vasárnap a Simon Lovas Tanyán a Hagyományőrző Fogatosok Baráti Találkozója, lóhátasok bemutatója kocsikázás és gyerekprogramok nyújtanak kikapcsolódási lehetőséget a résztvevőknek.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában