Erről állapodtak meg

2024.06.27. 16:00

Szolnokon szervizelik a Stadler emeletes vonatait

Negyven emeletes KISS vonat karbantartását végzik Szolnokon.

Rózsa Róbert

Emeletes vonatok karbantartástámogatására kötött megállapodást a Stadler és a MÁV Vagon – közölte a Stadler tájékoztatása alapján csütörtökön az MTI.

emeletes vonat, karbantartás, Szolnok
A Stadler szolnoki telephelyén végzik az emeletes vonatok karbantartását
Fotó: Mészáros János / Forrás: MW Archívum

A szerződés keretében a Stadler 40 darab emeletes KISS motorvonat tervszerű karbantartásában, javításában működik közre, beleértve a szükséges alkatrészek biztosítását, illetve az esetleges balesetes javításokat. A megállapodás alapján a MÁV-Start által üzemeltetett Stadler járművek is megkapják a gyártói szakfelügyeletet.

A megállapodás szerint a 2017 és 2019 között beszerzett 40 darab emeletes KISS típusú villamos motorvonat karbantartását a Stadler szakfelügyelete mellett továbbra is a MÁV Vagon végzi a szolnoki telephelyén.

A szerződést tíz évre kötötték, amely három teljesítési szakaszból tevődik össze. Az első és második teljesítési szakaszok a garanciális időszak alatti, és azt követő időszakra vonatkoznak, míg a harmadik teljesítési szakaszban a járműfődarabok első esedékes nagyrevíziója történhet meg – írták.

Kitértek arra, hogy a szerződés alapját a 2012 és 2018 között beszerzett 63 darab FLIRT motorvonatra kötött hasonló megállapodás jelentette, amely szerint a karbantartási munkálatokat a megrendelő
végzi saját munkatársaival, saját telephelyén a gyártó szakmai felügyelete és teljeskörű alkatrészellátása mellett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában