Felelőtlenség

2024.06.16. 17:10

Vérfagyasztó jelenet a szolnoki vasútállomáson: rettentő veszélyes dolgot művelt az iskolás csoport

Az aluljáró helyett a síneken keresztül közelítette meg az első vágányról induló vonatot egy osztálykiránduláson résztvevő iskolás csoport június 12-én a szolnoki vasútállomáson – számolt be a megdöbbentő történetről közleményében a MÁV. A vasúttársaság szerint az eset vérfagyasztó, ráadásul épp azok sodorják veszélybe a gyerekeket, akiknek jó példával kellene szolgálniuk, ezért feljelentést tesznek a rendőrségen.

Molnár-Révész Erika

Vérfagyasztó jelenet – ezzel a címmel tett ki közleményt vasárnap délelőtt közösségi oldalán a MÁV. Mint írják, hiábavaló a vasúttársaság minden edukációs törekvése, ha a gyermekeket épp azok sodorják veszélybe, akikre rájuk bízzuk őket, akiknek jó példával kellene elöl járniuk. 

vérfagyasztó, diákok, szolnoki vasútállomás
A vérfagyasztó jelenet pillanatai a szolnoki vasútállomáson. Az osztálykiránduláson résztvevő gyerekek a síneken át közelítették meg az első vágányt a tanári felügyelet ellenére
Forrás: MÁV Facebook-oldala 

Vérfagyasztó jelenet az osztálykiránduláson

– Szolnokon június 12-én, szerdán megismétlődött, aminek soha nem lenne szabad megtörténnie. Egy iskolásokból álló csoport átszálláskor az aluljáró helyett a vágányokon átkelve közelítette meg az első vágányról induló vonatot. Bármelyik szabad vágányon közlekedhetett volna ezalatt szerelvény, így a kényelmesnek tűnő megoldás könnyen tragédiához vezethetett volna!– számolt be az esetről posztjában a vasúttársaság. Mint írják, hasonló eset történt korábban egy másik helyszínen, és mint akkor, a szolnoki vasútállomáson történtek miatt is rendőrségi feljelentést tesznek.

– Ismételten felszólítjuk a közlekedőket, hogy a KRESZ szabályait tartsák be, a síneken átkelni csak kijelölt átjáróban lehet! Vasútüzemi területen tilos és életveszélyes tartózkodni! – hangsúlyozta közleményében a vasúttársaság.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában