Találkozó

2024.06.15. 15:25

Veterán járművek robajától volt hangos Martfű – videóval, galériával

Cadillac, Wartburg, Zaparozsec – nosztalgikus látványban volt része azoknak, akik szombaton Martfűre látogattak. A veterán járművek találkozóját már nyolcadik alkalommal hívták össze a művelődési központnál, idén a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat részeként.

Molnár-Révész Erika

Sorra gördültek be a veterán járművek, a különleges autók, motorok a martfűi művelődési központ elé szombat délelőtt. Volt itt Trabantból épített cabrio, hatalmas Cadillac, Zaporozsec, Polski, Skodák, Wartburgok, és még számos, látványos oldtimer, humoros díszítésekkel. 

Veterán járművek találkoztak Martfűn
Pintér Zsolt egy átalakított Trabanttal érkezett a veterán járművek találkozójára, ahol a nosztalgiáé volt a főszerep
Fotó: Mészáros János

– Ez egy 87-es gyártású Romet Kadet, a családé volt, megörököltem. Körülbelül 3 éve kaptam, azóta használom is. Évente 1000 kilométert rakok bele körülbelül – mondta Göblyös János, aki Szajolból érkezett a találkozóra.  

A hang alapján tudja, milyen veterán járművek érkeznek

Szabó Zsolt ha csak teheti, minden találkozón részt vesz testvérével, Istvánnal, akinek több veterán járműve van. Mivel Zsolt látássérült, a hangok alapján különbözteti meg az autókat.

– Abszolút kikapcsolódást jelentenek nekem az ilyen találkozók, a hangok alapján megismerem, hogy milyen veterán járműről van szó. Meg tudom különböztetni ezeket az ajtónyitókból is, ugyanis szinte mindegyiké más – mondta. 

Idén ez már a nyolcadik veterán jármű találkozó, melyen a legkülönlegesebb autók, motorok járműmustrán mutatkoztak be, volt erő és ügyességi verseny, valamint felvonulás Martfű és Tiszaföldvár főbb útvonalain, végül motoros kaszkadőr bemutató és gumifüstölés is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában