Lista

2024.06.24. 09:00

Vonatgázolás Szolnokon, illegális üzemanyag Szajolban – ezek voltak az elmúlt hét legjei

Vizsgálat indult a szolnoki állomáson síneken átgyalogló iskolás csoport ügyében, egyre több feladatot adnak a drogosok, a hajléktalanok és a gyorshajtók Szolnokon – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

1. Vonatgázolás történt Szolnokon

vonatgázolás, baleset
Vonatgázolás történt Szolnkon
Fotó: Shutterstock.com / Forrás:  Illusztráció

Vonat gázolt el egy embert Szolnoknál hétfőn este. A Budapestről Nyíregyházára tartó személyvonat Szolnokon, a Széchenyi István körútnál ütött el egy embert. A vonaton mintegy százan utaztak, az egység segítette az utasoknak biztonságosan leszállni a szerelvényről.

2. Egy tartálykamiont követve leltek rá az illegális üzemanyagra Szajolban

Nagy fogása volt a NAV-nak Szajolban: tetemes mennyiségű illegális üzemanyagot találtak egy ingatlan udvarán 
Forrás: NAV

Több mint 6800 liter ismeretlen eredetű ásványolaj-származékot talált a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy magánszemély ingatlanán Szajolban. A tartályok és kannák mellől benzin áttöltésére használható szivattyúk és több, egy köbméteres tartály is előkerült, amelyek az iratok szerint szintén a telephely tulajdonosáé voltak.

3. Vizsgálat indult a szolnoki állomáson síneken átgyalogló iskolás csoport ügyében

Vizsgálat indult az ügyben
Forrás: MÁV Facebook-oldala

Hivatalból vizsgálja a Szolnoki Rendőrkapitányság annak az esetnek a körülményeit, ami június 12-én történt a szolnoki vasútállomáson. A szóban forgó eseténél egy iskolás csoport a síneken átkelve közelítette meg az első vágányt. A rendőrség a vizsgálatot azért indította, hogy megállapítsa, az ügyben történt-e bűncselekmény vagy szabálysértés.

4. Akadt téma a szolnoki közgyűlésen: egyre több feladatot adnak a drogosok, a hajléktalanok és a gyorshajtók

Ismét átpolitizált hangnemben zajlott a szolnoki közgyűlés soros ülése
Fotó: Mészáros Géza

Már a napirendi pontok előtti képviselői és frakcióvezetői kérdések, illetve az azokra adott városvezetői válaszok hangneme jelezte, nem múlt el nyomtalanul a június 9-ét megelőző politikusi adok-kapok. Fontos témákkal foglalkozott a szolnoki közgyűlés.

5. Baleset: személyautó és kamion karambolozott Tiszaföldvár és Kunszentmárton között

A baleset helyszíne
Fotó: Donka Ferenc

Baleset történt a 442-es úton, Tiszaföldvár és Kunszentmárton között június 21-én, reggel, amikor is egy kamion érintőlegesen ütközött egy személyautóval, ami az árokba hajtott. Az ütközéstől az autó az út szélére csapódott, vezetője pedig beszorult. A sérült férfit a kunszentmártoni és a tiszaföldvári tűzoltók, az ajtó lefeszítése után emelték ki, majd a mentők a szentesi kórházba szállították. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában