Intézkedés

2024.07.03. 15:30

Balesetveszélyes fákat kell kivágni a túri Erzsébet-ligetben

Bejárást tartottak a mezőtúri Erzsébet-ligetben, kiderült, hogy a területen több fa beteg, balesetveszélyes. Elkerülhetetlen: intézkedni kell.

Rimóczi Ágnes

Az elmúlt hetek viharos időjárásában több fa is megsérült Mezőtúron az Erzsébet-ligetben. A területen a katasztrófavédelem kezdeményezésével az önkormányzat illetékesei bejárást tartottak. – A felmérés során kiderült: sajnos több beteg, balesetveszélyes fát találtak a szakemberek, amelyek közül többről újabb ágak szakadtak le a közelmúltban is – számolt be a témával kapcsolatban a városvezető közösségi oldalán.

balesetveszélyes fák Mezőtúr
Néhány balesetveszélyes fát kell eltávolítani a mezőtúri Erzsébet-ligetben
Forrás: Szűcs Dániel Facebook-oldala


Szűcs Dániel, ahogy közzétette: a bejáráskor arra kérte a szakembereket, hogy csak azokat a beteg, kiszáradt fákat érintse a gallyazás, esetleges kivágás, amelyek közvetlen balesetveszélyt jelentenek. – A munka ennek megfelelően elindult, különösen figyelve a sétányok melletti területre és a közeljövőben megrendezendő fesztivál sátorozós részére – emelte ki a polgármester.

A balesetveszélyes fák helyére is kerülnek új növények

Hozzátette: ősszel a faültetések időszakában több tucat facsemetét ültetnek majd el a városban, így természetesen az Erzsébet-ligetben is. Szűcs Dániel a városlakók megértését kérte, mint írta: természetesen sohasem öröm egy ilyen beavatkozás, de szükséges az esetleges komoly balesetek elkerülése miatt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában