Lista

2024.07.08. 08:30

Bezár a szolnoki strand, szenzációs leletre bukkantak Martfűn – ezek voltak az elmúlt hét legjei

Ketten vehették át a rangos egészségügyi díjat Szolnokon, új igazgató irányítja a szolnoki Verseghy gimnáziumot – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

1. Bezár a szolnoki szabadstrand

strand
Víz alá kerül a szabadstrand partja is, egy időre nem lesz lehetőség fürdőzésre
Fotó: Mészáros János

Alighogy megnyitott, máris bezár. A szolnoki szabadstrandot péntektől határozatlan időre bezárja az üzemeltető. Az intézkedést a Tisza emelkedő vízszintje, gyorsan érkező árhullám miatt kellett meghozni.

2. Vezetőváltás a nagy múltú iskolában: új igazgató irányítja a szolnoki gimnáziumot

A Verseghy Ferenc Gimnázium
Forrás: Google Maps

Hét intézményben írt ki igazgatói pályázatot a Szolnoki Tankerületi Központ. Mindössze a Verseghy Ferenc Gimnáziumban történik személyi változás: Pogány Gyulát augusztus 16-tól Szűcs Sándor váltja.

3. Kincseket rejtenek az eldugott vasúti megálló mozdonnyal „beépített” falai – galériával és videóval

Egyedi látvány: egy régi mozdony „lóg ki” a pusztakettősi megállóhely épületéből
Fotó: Mészáros János

Egy különleges állomásra bukkanhatunk a Tisza-tó egyik csücskében, Kunmadaras és Tiszaszentimre között, a 3219-es út mellett. A pusztakettősi vasúti megálló több mint harminc éve Rés László és neje, Rés Lászlóné tulajdona. Az eredetileg Vácról származó házaspár különleges kávézót és vasúttörténeti múzeumot hozott létre az épületben, mely máig nagy népszerűségnek örvend a biciklisek és a motorosok körében.

4. Ketten vehették át a rangos egészségügyi díjat Szolnokon – galériával és videóval

Dr. Szénási Szilvia (középen) és dr. Durst János vehetett át Kálmándi Mihály-díjat Szolnokon
Fotó: Mészáros János

Idén is a szolnoki városházán megtartott ünnepségen adták át a kivételes szociális érzékenységéről ismert szolnoki orvosról elnevezett Kálmándi Mihály-díjat. A Semmelweis-nap alkalmából rendezett eseményen Szalay Ferenc polgármester mondott köszöntőt, majd az elismerések átadása következett.

5. Szenzációs lelet: nem mindennapi dolgot rejtett a föld Martfűn – az őskorból származik?

Mali Péter, a Damjanich János Múzeum régésze vizsgálta meg a leleteket
Forrás: Martfű Média

Építési munkák közben csontokra lettek figyelmesek a munkások a minap Martfűn, a Kövérmajornál. Az ásó először egy koponyába ütközött, a kivitelező azonnal leállította a munkálatokat, és értesítette a hatóságokat. A szolnoki Damjanich János Múzeum régészei hamarosan a helyszínre érkeztek, meg is kezdték a szenzációs lelet vizsgálatát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában