Hasznos időtöltés

2024.07.06. 13:30

Táboroztak az újfalui gyerekek, kerékpárral hódították meg Martfűt

Egy héten át gyerekzsivaj töltötte meg a rákócziújfalui faluházat. Idén is megszervezte nyári táborát az önkormányzat, ahol ötven diák töltötte hasznos programokkal az elmúlt hetet.

Pakainé Pusztai Nóra

Felejthetetlen focimeccs, társasjátékozás. Körbenézve a rákócziújfalui faluházban, a focipályán és a kemencéháznál kisebb-nagyobb gyerekcsapatok játszottak együtt pénteken. Az önkormányzat nyári táborának utolsó napjára érkeztünk, mint megtudtuk ötven kisgyermek választotta ezt programjának az elmúlt héten. Immár öt éve hagyomány, hogy a zárónapon a helyi nyugdíjasok egytálételt főznek a gyerekeknek, így köti össze a generációkat a tábor.

tábor,
Ötven kisgyermek táborozott együtt Rákócziújfalun
Fotó: Pakainé Pusztai Nóra

Varga József polgármester elmondta, 2018 óta szervezik a tábort, mely remek lehetőséget biztosít a helyi családoknak arra, hogy gyermekük felügyeletét megoldják. 

– Évről évre egyre többen jelentkeznek, a programokat is igyekszünk változatosan összeállítani – magyarázta.

A kis csapat nagy része a szokásos módon kerékpárral tekert át a martfűi strandra, csak a legkisebbek pattantak buszra az egyik nap. A hét folyamán a táborozók elutaztak Szarvasra, illetve helyben is színes programokkal készültek a szervezők.

Szőkéné Válent Anikó szervező összefoglalta, önkéntesek, idősek segítik a munkájukat.

Tartottunk kutyás bemutatót, a gyerekek rengeteget társasjátékoztak, rajzoltak, festettek, volt szabadfoglalkozás. Aki szerette volna focival töltötte az időt a pályán. Az egyik nap íjászkodtak a gyerekek – magyarázta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában