Összefogás

2024.07.09. 15:00

Világbajnokságra készülnek a Túrkevei Titánok, támogatásra van szükségük

A Túrkevei Titánok a lengyelországi Európa bajnokságon kvalifikálták magukat az őszi világbajnokságra. Kiutazásukhoz támogatásra van szükségük.

Rimóczi Ágnes

Fárasztóak voltak a napok a Túrkevei Titánok számára, azonban igazán büszkék lehetnek az elért eredményeikre. A túrkevei karbirkózók a közelmúltban a lengyelországi Jaworznoban, az IFA által megrendezett Európa bajnokságon vettek részt. Eredményük példaértékű: két nap alatt tíz érmet szereztek.

Túrkevei Titánok
A Túrkevei Titánok kvalifikálták magukat a világbajnokságra, de a kiutazáshoz támogatásra van szükségük
Fotó: Túrkevei Titánok

– Eredményeink tükrözik, hogy jó helyen vagyunk és folytatjuk tovább. Szeretnénk megköszönni az ehhez kapott segítséget a Túrkevei Atlétikai Clubnak, a város önkormányzatának, minden támogatónknak. És legfőképpen a szülőknek, akik lehetővé teszik a gyerekeknek, a fiataloknak, hogy szkanderezhessenek – mondta el a verseny után Deák Lajos. A csapatvezető kiemelte: eredménytől függetlenül minden versenyzőjére nagyon büszke. Lehet is. Ám, hogy még büszkébb lehessen a csapatvezető, ahhoz most további segítségre van szükségük a Titánoknak.

Az önkormányzat is sokat segít

A segítségkérést a település polgármestere is tolmácsolta, Sallai Róbert Benedek közösségi oldalán szólt a túrkeveiekhez. – Kedves Túrkeveiek! Segítsünk kijutni a világbajnokságra TAC szkandereseinek – foglalta össze lényegretörően a városvezető. Ahogy a polgármester írta: Deák Lajos és szkanderes csapata nagy utat járt be az elmúlt néhány évben. Helyi kis garázssportból egy önálló szakosztállyá, s nemzetközi versenyeken induló sportnagykövetekké váltak, akik határainkon túl is viszik a hírét Túrkevének. 

– A TAC Szkander Szakosztály jó ideig mindent saját pénzből állt, önkormányzatunk csak rendezvények szervezésébe szállt be forrással. Majd segítettünk edzőhelyszínnel, majd már két éve a többi sportághoz hasonlóan működési támogatással is segítünk. Azonban önkormányzati forrásaink végesek, nincs korlátlan sportforrás – utalt az összefogás szükségességére Sallai Róbert Benedek.

Összefogásra buzdítják a túrkeveiket

Mint kiderült, most, hogy kvalifikálódtak az őszi, görögországi világbajnokságra, újra magas költségekkel kell számolnia a szakosztálynak. Következetes döntés szerint az önkormányzat sem tud teljes támogatást nyújtani, viszont jó szívvel és őszinte szándékkal áll karbirkózók mellett a településvezetés. – Ezért segítünk támogatókat keresni. Ők maguk is részt vesznek az útjuk és a verseny finanszírozásában, s szeretnék, ha lenne más is, aki örülne annak, ha egy világbajnokságon szerepelhetnének. Osztozom ezen reményükben, ezért kérem a túrkeveieket, aki teheti, segítsen nekik – szólt a városlakókhoz a polgármester.

Összefogás segíthet tehát a szkandercsapatnak. Nagyjából másfél millió forintot kell összeszedniük a csapat kiutazásához és a versenyen való részvételéhez. Ebbe természetesen ő maguk is beszállnak, de köszönik a városlakók segítségét is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában