2025.05.31. 11:24
Együtt sürgött-forgott a három jó barátnő: aranyló finomságokkal teltek meg a tálcák
Egy fotó érkezett hírportálunkhoz. Rajta három kedves hölgy, kezükben két nagy tálcányi finomság. Egy fánksütés története elevenedett meg olvasónk rövid leveléből.
Aki szereti, bármikor tud belőle enni. A fánk nem csak farsangra készülhet. A fánksütés ráadásul közösségi élmény, készítőnek és fogyasztónak is egyaránt öröm. Vannak, akik meg is örökítik az ilyen élményeket...

Fotó: Beküldött
Bár már jócskán elmúlt a farsang, nem járt le az ideje. Télen vagy nyáron, tavasszal és ősszel, aki szereti most sem mondhat mást: egy-két finom fánk mindennél többet ér. Legalább is időnként jól esik falatozni a klasszikus édességből.
Fotót kaptunk egy közös fánksütésről
A bánhalmai asszonyok jól tudják ezt, mert gyakran sütnek aranyló tésztájú fánkot. Egyik közös sütögetésüket egy fotón is megörökítették és el is juttatták hírportálunk szerkesztőségébe. Mi pedig örömmel mutatjuk meg, ahogyan egy hölgykoszorú az édességet kínálja.
Ahogyan Zabolai Károlyné Eszter (a képen balról) írta: három jó barát sürgött-forgott együtt, aminek ez, vagyis a fotón látható tetemes mennyiségű fánk lett az eredménye. A képen jobbról Herceg Józsefné Mária, középen pedig Kocsmár Gyuláné Margitka látható.
Mit is mondhatnánk, ránézésre tökéletesek a fánkok, biztosan ízre is kiválóak voltak. A levélből nem derült ki, hogy kik fogyasztották el az édességeket, s picit azért irigykedünk rájuk.
Egészségükre!
Íme egy recept a finomsághoz
Aki pedig ezek után kedvet kapott egy kis fánkevéshez, az készíthet vagy éppen készíttethet. Akár a nagymamájával. Ehhez ajánlunk egy kiváló receptet: Nagymama féle fánk.