nyomozás a szolnoki cég ellen

2018.11.16. 16:13

A Bige Holding szerint indokolatlan mértékű volt az intézkedés

Továbbra is kiemelt érdeklődéssel figyeli a közvélemény a szolnoki Bige Holdingnál a héten lezajlott hatósági intézkedést.

Szoljon.hu

Fotó: Csabai István

A szolnoki vállalattal azonos cégcsoportba tartozó Nitrogénművek Zrt. illetékesei által péntek délután kiadott közleményében „indokolatlan nagyszámú, kétszázötven-háromszáz fővel végrehajtott” hatósági intézkedésről írtak.

A sajtóközlemény szerint a helyszínen legalább hatvan-hetven rendőr-, tűzoltó- és mentőautó, illetve egyéb hatósági jármű vonult fel a nyomozás megkezdéséhez. A területen sátrakat építettek, elengedték a drónokat a szemle lefolytatásához, valamint szemlebizottságokat állítottak fel.

A közlemény szerint „a bizottságok többsége mindkét napon észlelte, hogy az elrendelt vizsgálatokat a szolnoki hatóságok és független akkreditált laborok törvény szerint folyamatosan elvégezték, ellenőrizték a vállalatnál, tehát a budapesti hatóságok egy telefonhívással minden információhoz kényelmesen hozzájuthattak volna, ha akartak volna”.

A cég szerint a gyár munkavállalói és vezetői nyugodtan, higgadtan és türelmesen mindenben együttműködtek a hatósággal, „bár kicsit furcsállták, hogy gazembernek nézik őket”.

A közlemény szerint a cégcsoport dolgozói már hozzá vannak szokva az alaptalan intézkedésekhez, illetve ahogy fogalmaztak, a „zaklatáshoz”, és „immunisak a rendszeres hatósági erődemonstrációra”. A cég szerint azonban senkinek nincs félnivalója, mert a társaság továbbra is törvényesen működik, a szabályokat, előírásokat maximálisan betartják.

Borítókép: Csabai István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában