Szolnok

2019.12.15. 11:30

A feladványok néha elég trükkösnek bizonyultak

A megyeszékhelyen is megnyitotta kapuit a boszorkány- és varázslóképző iskola. Persze, csak egy vetélkedő formájában.

Szabó Lilla Laura

Igazi Potter-hangulat uralkodott az intézményben

Fotó: Mészáros János

A Verseghy Ferenc Könyvtár adott otthont ugyanis egy izgalmas, játékos versenynek, amely a Harry Potter című kötetsorozat világára épít.

– Még levelet is küldtünk a gyerekeknek a sikeres felvételiről, úgy, mint a történetben. Ráadásul szerettünk volna minél hitelesebb közeget teremteni. Van Teszlek Süvegünk, ezzel választottuk ki, hogy melyik tanuló melyik házba kerül – mesélte Cserfalvi Katalin, aki egyébként Minerva McGalagony professzor bőrébe bújt.

Igazi Potter-hangulat uralkodott az intézményben
Fotó: Mészáros János

– Többféle feladattal vártuk a fiatalokat, ezek mindegyike kapcsolódott a történetekhez. Ráadásul az egész könyvtárat bejárták, így minden részleget jól megismertek – tette hozzá Munkácsiné Szabó Katalin, vagyis Mógus professzor. A „roxforti tanárok” arról is meséltek, hogy a fiataloknak az utolsó fordulóra egy kreatív videót is készíteniük kellett.

– A feladványok néha elég trükkösek voltak, azok tudták megfejteni, akik alaposan ismerik a Harry Potter-könyveket. Egyébként korábban végeztünk egy kutatást azzal kapcsolatban, hogy mit olvas Szolnok. Magasan a varázslótanonc kalandjai vezették a listát – összegezte „McGalagony professzor”. A csütörtöki utolsó forduló utáni eredményhirdetésen kiderült, hogy a Mardekár ház nyerte a vetélkedőt, így ennek a csapatnak a tagjai vihették haza a kupát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában