TISZAFÖLDVÁR

2018.07.23. 09:28

A fiatalok kertészkednek, leltároznak és táboroztatnak is a földrajzi múzeumban

Joó Zsuzsa

A diáklányok közül van, aki az egész nyarat végigdolgozza

Fotó: Mészáros János

Több diák is dolgozik idén nyáron a tiszaföldvári Tiszazugi Földrajzi Múzeumban. Béres Mária igazgató elmondta, különböző típusú foglalkoztatásban vehetnek részt a fiatalok. Van, aki két hónapig dolgozik napi hat órában.

Lehetőséget kapott ugyanakkor a múzeum, hogy júliusban további négy, augusztusban pedig öt diákot foglalkoztasson. Van, aki csak egy, más két hónapot dolgozik.

– Aki közösségi szolgálatot vállalt nálunk korábban, azokat vártuk vissza most nyáron a hosszabb időszakos munkára. A tanulók a kertben dolgoznak a kertész mellett, táborozásnál segítenek be, és rendezvények előkészítésében is szerepet vállalnak.

– A tapasztaltabbak az úgynevezett revíziót is segítik már, azaz átnézik, rendezik a leltárt – természetesen szakember útmutatása mellett.

A diáklányok közül van, aki az egész nyarat végigdolgozza
Fotó: Mészáros János

Majer Adrienn, Illés Emese Magdolna és Szabó Noémi úgy véli, a múzeumban dolgozni nem csak munka, hanem szórakozás is. A lányok elmesélték, leltározás közben sok érdekességre bukkantak. Találtak „billpengőt”, német nyelvű mesterlevelet és egy 1635-ből származó nemeslevelet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában