SZOLNOK/ZAGYVA MENTE

2018.04.21. 14:30

Fekete gólyával és fülemülével is találkozhattak a műkedvelő madarászok

A közelmúltban alakult újjá, s első rendezvényét máris eredményesnek értékelhette a Magyar Madártani- és Természetvédelmi Egyesület Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Helyi Csoportja.

R. Á

A madarászok már Szolnokon elkezdtek figyelni

Fotó: Fodor Orsolya

A szervezet a napokban tavaszköszöntő madármegfigyelő túrát szervezett, melyre szép számmal érkeztek az érdeklődők. A hűvös, esős idő ellenére huszonhatan vágtak neki a néhány órás Zagyva-parti sétának, mely során összesen ötvenhárom madárfajt sikerült megfigyelniük.

Azoknak, akik nem ismerték fel a különböző madarakat és hangjukat, számukra szakavatott madarászok segítettek, s adtak információkat.

A különlegesen érdekesnek számító fajok közül egy-egy halászsas és fekete gólya is a távcsövek látószögébe került, s mindenki örömére az első fülemülék egyikének énekében is gyönyörködhettek a túrázók.

A madarászok már Szolnokon elkezdtek figyelni
Fotós: Fodor Orsolya

A csoport rendszeressé kívánja tenni a madármegfigyelő kirándulásokat a természet és élőlényei iránt érdeklődők számára. A tervek szerint legközelebb májusra szervez újabb túrát az MME Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezete, melyre szintén várják majd az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában