KÖZLEKEDÉSI NEHÉZSÉG

2018.05.21. 15:25

A hídlezárást követő forgalomkorlátozás miatt aggódnak a szolnokiak

A környékbeliek aggódnak a Dr. Sebestény Gyula úti híd hónapokig tartó felújítási munkálatai miatt. Szerintük a közlekedésben okozhat ez nehézséget, amely a város egyéb részeire is hatással lehet. A szakemberek azt ígérik, összehangoltan, a legkisebb kényelmetlenséget okozva végzik majd a kivitelezést.

Hutter Zsófia

A felújításokat úgy szervezik a Dr. Sebestény Gyula úti hídon, hogy a kétsávos útlezárás ideje alatt is zavartalanul haladhasson a járdákon a forgalom

Fotó: Mészáros János

– Nehezen tudom elképzelni, hogyan visszük majd a gyereket óvodába, mi pedig hogy jutunk el a belvárosban található munkahelyünkre – aggódik a felújítás alatt tervezett útlezárás miatt a Városmajor úton lakó Erzsébet.

– Még nyáron csak megoldjuk majd valahogy, de ha az őszbe is benyúlik az építkezés, akkor lehet, hogy bajban leszünk – teszi hozzá a kisgyermekes anyuka.

Hasonló félelmei vannak a szintén Szolnokon, ám a belvárosban élő Lászlónak is.

– Egy átlagos munkanapon, délután négy óra körül most is vannak dugók az Ispán körúton és a Szabadság téri csomópontban – jegyzi meg a fiatalember. – A hídlezárással együtt nehéz lesz, de reméljük azért nem lesz itt gond.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere a hídfelújítással kapcsolatos sajtótájékoztatóján, részben meg is válaszolva a hasonló felvetéseket, elmondta, a tervek szerint a járda korszerűsítésével kezdik a munkálatokat.

Ez azért fontos, hogy a gyalogosforgalom a kétsávos útlezárás ideje alatt is zavartalanul haladhasson. Ezen felül a városvezető azt javasolta a lakosságnak, hogy lehetőségeikhez mérten csökkentsék az autós forgalmat, és használják a tömegközlekedést, valamint kerékpárjaikat.

A felújításokat úgy szervezik a Dr. Sebestény Gyula úti hídon, hogy a kétsávos útlezárás ideje alatt is zavartalanul haladhasson a járdákon a forgalom
Fotós: Mészáros János

A várost érintő munkálatok, beruházások közül egyébként néhányat egyszerre indítanak. A kényelmetlenségek elkerülése érdekében azonban összehangolják a különböző munkálatokat.

– A Sebestény úti Zagyva-híd felújításának idejére szüneteltetjük a 4-es számú főút javítási munkálatait, tehát a Szent István híd felújítását is – tájékoztatott Vántsa Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója.

Hozzátette, ez idő alatt a 4-es főút és a 442-es út találkozásánál lévő csomópont két ágának helyreállítását végzik.

Ezzel a módosítással pedig elkerülhetik a belváros forgalmának megzavarását. A 4-es főút felújítását szeptember 17-től folytatják.

Örülnek a körforgalomnak

– Nagyon jó, hogy ide is építenek végre körforgalmat – mondja a Bimbó úton lakó Edina.

– Ezt a kereszteződést egyszerűen nem tudják használni az autósok.

Sokuknak fogalmuk sincs a KRESZ ide vonatkozó szabályairól. Mindenki csak megy, ahogy neki tetszik, vagy épp fordítva, állnak, mert fogalmuk sincs, kinek van elsőbbsége. Teljesen megváltozik majd a környék közlekedése, és ez igen örvendetes dolog – bizakodik a hölgy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában