ERŐFELMÉRŐ

2018.05.24. 15:30

Nemzetközi versenyen remekeltek a legkeményebb szolnoki tűzoltók

Ausztriában rendezték meg május 19-én a tűzoltók egyik legnagyobb presztízsű erőfelmérőjét, a Toughest Firefighter Austria (TFA) versenyt.

Forrás: JNSZ MKI

A szolnoki lánglovagok eredményeikkel az utóbbi években komoly elismertséget vívtak ki a nemzetközi mezőnyben, és teljesítményükkel ebben az évben sem vallottak szégyent.

A feladatok is méltóak voltak a rendezvény nevéhez: a tűzoltókra kilencemeletnyi lépcsőfutás, tömlőhúzás és célba lövés, illetve egy 80 kilogrammos bábu cipelése várt, de a résztvevőknek két, egyenként 15 kilogramm súlyú kannát is fel kellett cipelniük egy három emelet magas torony tetejére, majd lehozni onnan. Mindezt természetesen időre, és teljes védőfelszerelésben.

Összesen 113 fő vállalkozott erre az erőpróbára, a három szolnoki tűzoltó pedig a legjobbak között végzett: Czifra Zsolt őrmester korcsoportjában negyedik, összetettben pedig a kilencedik helyen zárt.

Handzsuj Mihály törzsszászlós megnyerte a viadalt saját kategóriájában, míg az abszolút értékelésben hatodik lett.

Fotó: JNSZ MKI

A harmadik szolnoki versenyző, Varju Zsolt főtörzsőrmester pedig bronzérmes lett a korcsoportjában, összesítésben pedig a 15. pozícióban végzett.

A csapatversenyben 15 gárda indult. A szolnokiak jó nemzetközi kapcsolatainak köszönhetően a szlovákiai magyar Zsigó József lett a negyedik tag, vele pedig a harmadik helyet sikerült megszerezni – közölte honlapunkkal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Gratulálunk nekik!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában