JÁSZBERÉNY

2018.04.15. 13:30

A negyedik új hazai gyártású tűzoltó fecskendő került megyénkbe

Újabb tíz, hazai gyártású Rába-Heros Aquadux X-4000 típusú tűzoltójárművet adtak át a napokban a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon.

Cz. N.

Ezekkel együtt már száz új gépkocsi teljesít szolgálatot országszerte – tudtuk meg dr. Szepesi Erikától, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes szóvivőjétől.

A tíz új jármű közül egy Jászberénybe került. Megyénkben így már négy új hazai gyártású tűzoltó fecskendő áll rendszerben, Karcagon, Szolnokon és Jászberényben.

Az átadási ünnepségen elhangzott, a járművek négyezer literes víz-, illetve négyszáz literes habképzőanyag-tartállyal rendelkeznek.

A fecskendőket úgy alakították ki, hogy városi körülmények között, és lakott területen kívül, nehéz terepviszonyok között is gyorsan, megbízhatóan, hatékonyan működjenek.

Az érintett katasztrófavédelmi igazgatóságok vezetőinek, köztük Matuska Zoltán ezredesnek Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára és Góra Zoltán vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató adta át az indító­kulcsokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában