Szolnok

2019.07.11. 20:13

Telekom: a hacker nem etikusan járt el

A Magyar Telekom egyértelműen kifejezte, hogy a bíróság ítélete alapján nem lehet etikusnak nevezni azt a fiatalt, aki betört a rendszerükbe.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Magyar Telekom ismeretlen tettes ellen korábban azért tett feljelentést (az elsőfokú ítéletről ide kattintva olvashat), mert a hacker – az etikus hackelés kereteit több szempontból jelentősen túllépve – az első sérülékenység felfedezése után, a vállalat kifejezett kérése ellenére, számos alkalommal újabb támadásokat indított.

Az addig megszerzett adatok segítségével pedig további rendszerek feltörésébe kezdett, és további jogosultságok megszerzésére tett lépéseket.

A Telekom közleménye szerint az észlelt sérülékenységet anyagi haszonszerzés céljára is próbálta felhasználni. Mindezek a TASZ saját honlapján megtalálható, etikus hackereknek szóló útmutató szerint is ellentmondanak az etikusság fogalmának.

A vállalat kifejtette, hogy a támadás az ügyfelek személyes adatait nem érintette, azok teljes biztonságban voltak és vannak. A támadása nem érintette azokat a távközlési hálózatokat sem, amelyeken az ügyfelek kommunikálnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában