Galériával

2020.01.26. 14:00

A túrán kiderült, a megyeszékhelyen is élnek különleges madarak

Épp egy évvel ezelőtt indult útjára az Urban Birdwatching (Városi Madármegfigyelés) program. A jubileum alkalmából az új esztendő első túrájaként zúzmarás fák között, csípős hidegben indult túrázni az a huszonhárom fős csapat, akik egy újabb városi madarászaton vettek részt az elmúlt hét végén.

Rimóczi Ágnes

A körgáton is számos madarat tanulmányoztak

Fotó: Rimóczi Ágnes

Egy évvel ezelőtt havas tájon tettek sétát a program iránt érdeklődő madarászok. A lelkesedés a kezdetekkor is, de még mindig nagy, nem véletlen hát, hogy a résztvevők száma egyre inkább nő az Urban Birdwatching, azaz a városi madármegfigyelő túra iránt.

– Éppen egy évvel indítottam útjára ezt a programot, és öröm számomra, hogy egyre többen megkeresnek, érdeklődnek, s csatlakoznak a túráimhoz – beszélt kezdeményezéséről Rimóczi Árpád szervező. A túravezető hozzátette, a programmal továbbra is szeretne lehetőséget teremteni az érdeklődőnek, hogy megismerjék a lakókörnyezetük madár- és persze teljes élővilágát.

 

– Minden korosztályt várok. Szintén tavaly alakult meg egy madarászklub gyerekeknek, melynek keretében az érdeklődő óvodásokkal és iskolásokkal tettem kisebb túrákat. A két program immár „összetalálkozik”, a gyerekek a nagyobb testvérekkel, szüleikkel jönnek a madarászatokra – számolt be róla a túravezető.

Az év eleji első városi túrán huszonhárman vettek részt, ők ezúttal a Tiszaligetben madarásztak, figyelték meg az állatokat, növényeket. A bő két órás túra során mintegy huszonhat madárfajt láttak, hallották hangjukat. A túravezető a jövőben is várja a természetkedvelőket, idén is számos madármegfigyelő túrát szervez majd. Közben a Magyar Madártani Egyesület önkénteseként adatgyűjtést is végez, valamint előadásokat is tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában