SZOLNOK

2018.04.20. 17:21

Akusztikus koncerttel várja szombaton a Roy és Ádám Trió a zenekedvelőket Szolnokon

Félig-meddig hazajár Szolnokra Kohánszky Rajmund, vagy ahogy sokan ismerik: Roy. Az énekes párja idevalósi, gyakran jönnek a megyeszékhelyre családot látogatni. A szombati Roy és Ádám Trió koncert után is maradnak még időzni egy kicsit a Tisza partján…

Joó Zsuzsa

Csányi Zoltán, Kohánszky Rajmund és Nagy Ádám ezúttal a megyeszékhely közönségének énekel

Forrás: Beküldött fotó

Fergeteges klubkoncerttel várja holnap este a zenerajongókat a Roy és Ádám Trió a Söráriumban. A fiúk tényleg hárman vannak, Csányi Zoltánnal alkotnak ütős csapatot.

– Szívesen megyek Szolnokra, a várost a barátnőm révén jól ismerem, ő odavalósi. Gyakran utazunk meglátogatni a családját, most, a koncert után is ott maradunk – meséli a frontember Roy, azaz (ahogy talán kevesebben ismerik) Kohánszky Rajmund.

– Édesanyám ragaszkodott ehhez a névhez, talán valami filmben látta? Ha lány lettem volna, Letíciának keresztelnek. Eggyel rosszabbul hangzik, mint a Rajmund – nevet a zenész, hozzátéve, a Rajmundra nem is igazán hallgat már. Amióta elindult a zenei pályán, mindenki Royként szólítja.

– És ennek már húsz éve… 1998-ban jelent meg első nagy slágerünk, a Csapból is folyok, ami akkortájt tényleg a csapból is folyt. A mai zenéinknek mostohább a sorsuk, pedig szerintem vannak annyira jók, mint a régiek – vélekedik az énekes.

Hozzáteszi, természetes, hogy ennyi idő alatt formálódott a stílusuk, dalaik modernebbek, fiatalosabb hangzásúak lettek. De nem fordítottak teljesen hátat önmaguknak.

– Bár legtöbb koncertünk akusztikus (ilyen lesz a holnapi szolnoki is), már vágyunk a nagy rockzenekari, „zúzós” fellépésekre is. Ez irányba (is) szeretnénk elmenni – árulja el Roy.

A trió hat év szünet után jelentkezett új lemezzel, a RÁZ című albummal. Ahogy mesélték a srácok, a címadást nem bonyolították túl: nevük kezdőbetűiből alkották (Roy, Ádám, Zoltán).

– Gondolkodtunk, hogy magyarázzunk-e bele mélyebb gondolatokat, végül legyintettünk – nevet Roy, aki azt is megsúgja, hiába új album, egy-egy koncert nem telhet el a régi, szeretett slágerek nélkül. Ilyen az „Otthon itt van”, a „Trambulin”, vagy a már emlegetett „Csapból is én

folyok”.

Csányi Zoltán, Kohánszky Rajmund és Nagy Ádám ezúttal a megyeszékhely közönségének énekel
Forrás: Beküldött fotó

– Ha jó a koncert, ha jó a hangulata, rá tudunk hangolódni az ezerszer játszott dalokra is. Nincs ezzel gond! – legyint az új utakat kereső zenész, aki szerencsére mindig közös nevezőre jut társával, Nagy Ádámmal.

Szerinte mindig meg kell újulni, de csak úgy, hogy megőrizzék stílusukat. Kérdésünkre, valaha beengednek-e lányokat a csapatukba, a válasz határozott:

– Nevelt lányom énekel, már tizennyolc éves… zongorázni is tanul. Arról beszélgettünk vele, hogy beugróként pár dalt miért ne énekelhetnénk közösen? Zenekari tag azonban vélhetően soha nem lesz se ő, se más lány.

– Bár… – vacillál Roy – én egy billentyűst még szívesen látnék a csapatban! Erről azonban még meg kell győznöm Ádámot. Szolnokon, a Söráriumban egyelőre még csak hármunkat láthat a közönség.

A Trambulintól az Arany Zsiráfig

A Roy és Ádám Trió tagjai:

Kohánszky Roy – ének (1998-); basszusgitár (2006-);

Nagy Ádám – gitár, vokál (1998–)

Csányi Zoltán – dobok, vokál (2006–).

Legismertebb slágereik:

Otthon itt van, Trambulin, Feketén a hófehér.

Díjaik:

Huszka Jenő-díj az „év könnyűzeneszerzője” kategóriában; E-Klub – Rockvoks ‘98 „Év énekese” díj; Arany Zsiráf díj az „1999-es év modern rock albuma” kategóriában; Arany Zsiráf díj a „2000-es év hangfelvétele” kategóriában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában