SZOLNOK

2018.08.16. 16:30

Alanyi jogon jár az egyszeri rezsicsökkentés

Július 27-i határozatával a kormány kiterjesztette az egyszeri rezsicsökkentésről szóló rendelkezését. A döntésről és a támogatási elem hozzáféréséről dr. Kállai Mária, a térség országgyűlési képviselője és Szalay Ferenc polgármester számolt be csütörtökön a sajtónak a városházán.

Mészáros Géza

Elmondták, hogy a mögöttünk hagyott télen a vezetékes gázzal fűtőknek és a távfűtési rendszerbe kötött ingatlanok tulajdonosainak a szolgáltató felé irányuló fizetési számlán jóváírtak 12 ezer forintot.

Az egyszeri rezsicsökkentési programot a kormány teljes körűen kívánja kiterjeszteni azáltal, hogy bevonják a támogatásba azokat is, akik például tűzifával, szénnel, fűtőolajjal vagy palackos gázzal melegítenek. Ez a teljesítés nem szociális alapon, hanem alanyi jogon jár, és nem pénzbeni, hanem természetbeni támogatást jelent.

Az érintett háztartásoknak ez év október 15-ig igénybejelentő nyilatkozatot kell benyújtani az önkormányzathoz. E dokumentum és a részletesebb tájékoztatás augusztus 21-től beszerezhető a polgármesteri hivatal szociális osztályán vagy a belvárosi ügyfélközpontban, vagy letölthető a város honlapján is.

Csütörtökön díjátadót is tartottak a megyeházán, az eseményről készült galériánkat ide kattintva tekinthetik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában