SZOLNOK

2018.10.09. 10:30

Aludj máskor: 24 órán keresztül vetélkednek majd a középiskolások

Ezen a hétvégén immáron tizennyolcadik alkalommal rendezik meg a megyeszékhely középiskolásainak szóló „Aludj Máskor, Szolnok!” 24 órás vetélkedőt.

Hutter Zsófia

24 órás vetélkedő, 2017. október

Fotó: Fodor Orsolya

A város önkormányzata és a Szolnok Városi Diákok Tanácsa által létrehozott programnak idén a Szolnoki Széchenyi István Gimnázium tornacsarnoka ad helyet.

A már hagyománynak számító eseményen közel háromszáz középiskolás és felügyelőik vesznek részt, ahol közös játékra és show-elemekkel tűzdelt vetélkedőre nyílik lehetőség. A diákok különböző feladatokat oldanak meg, melyek kiválóan alkalmasak a közösségfejlesztésre, csapatépítésre.

Az október 13-án kilenc órától másnap reggelig tartó programon sporttal, logikai feladványokkal találkozhatnak a játékosok, de előadások és kvízkérdések is szerepelnek majd a megoldandó feladatok között. Az idei verseny tematikája a Házak Harca – „Na, ki a király?”címet kapta, mely ezúttal a majdnem történelmi Magyar Királyságba repíti a fiatalokat. A cél pedig, hogy megválasszák az új királyt.

A diákok október 13-án 8:30-tól gyülekeznek majd a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola előtti buszfordulóban. Kilenckor megnyitják a rendezvényt, mely a tornacsarnokig tartó felvonulással indul. Az eredményhirdetés másnap, azaz vasárnap kilenckor lesz.

A programot nagyon várják már a város fiataljai, hiszen komoly rangot jelent a győztesnek járó kupát hazavinni. Idén egy győri diákcsapat lesz a szolnoki középiskolások vendége. A játékot kísérő zajokért a szervezők ezúton is kérik a lakosság türelmét és megértését.

Itt megnézheti, tavaly milyen volt a szolnoki huszonnégy órás vetélkedő.

Borítókép: 24 órás vetélkedő Szolnokon, 2017. október.

Fotó: Fodor Orsolya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában