Vélemény/KOsárlabda

2018.06.20. 17:00

Aranyos szezon

A Szolnoki Olaj–Falco bajnoki döntő harmadik meccse úgy kezdődött Szolnokon, hogy a házigazdák amerikai alapembere, Kendrick Perry megkapta a bajnokság legsportszerűbb játékosának járó elismerést.

Varga Csaba

A következő, szombathelyi mérkőzés pedig úgy végződött, hogy az összecsapás utolsó pillanatában Perry bedobott egy triplát, ami az Olaj bajnoki címét jelentette. Az amerikai játékos ezzel (is) bizonyította, hogy minden szinten nagyszerű ember és játékos.

Természetesen nemcsak Perryn múlt a siker, hiszen csapatjátékról van szó, amelyben mindenkire ugyanannyi teher, ugyanannyi felelősség hárul. Arról nem beszélve, hogy nem csak a hétfő esti tripla döntötte el a bajnoki cím sorsát, hiszen előtte az együttes az alap- és a középszakaszban is a legjobbnak bizonyult.

Mondják, a sportban sincsenek véletlenek, a siker titka Szolnokon is a tudatos munkában rejlik.

A tavalyi csalódást okozó ötödik hely után a dr. Nyerges Zsolt és Tóth Zoltán vezette menedzsment minden szinten megerősítette csapatát, Báder Márton sportigazgató és Dragan Alekszics vezetőedző kinevezése egyértelműen jó húzásnak bizonyult.

Igaz, a bajnoki aranyat a csapatnak a pályán kellett kiharcolnia, amelyben mindenki ugyanúgy tudta a dolgát, és a helyét, mint a vezetésben.

Így nem lehet csodálkozni az idei sikereken, hiszen a bajnoki címet megelőzve, a Magyar Kupát is elhódították. Mindkettőből nyolcat számlál történetében a klub. Soha rosszabb szezonunk ne legyen…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában