Szolnoki Kardiológiai Napok

2018.04.21. 18:45

Az alapítványnak továbbra is szívügye az egészség

A szívelégtelenség áll az idei Szolnoki Kardiológiai Napok középpontjában. A tudományos konferenciát immár 19. alakalommal rendezi meg a megyeszékhelyen a Szolnok Szívügyünk Alapítvány és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Hetényi Géza Kórház Tudományos Bizottsága.

Szilvási Zsuzsa

Mint dr. Herczeg Béla, a szolnoki Hetényi Géza kórház kardiológiai centrumának vezető főorvosa hangsúlyozta, a Szolnoki Kardiológiai Centrum a régió kardiológiai ellátását a legösszetettebben megvalósítani képes ellátóhelye, az akut szívinfarktus ellátástól a járóbeteg-ellátásig bezárólag.

Mint kiemelte, a következő évtizedek legnagyobb kihívását továbbra is a szív- és érrendszeri megbetegedések jelentik. A szívinfarktus okozta halálozás ugyan harmadára csökkent a régióban is, de a szívelégtelenség és a pitvarfibrilláció továbbra is komoly odafigyelést igényel.

– Egyik legfőbb jövőbeli feladatunknak a pitvarfibrilláció, a szívelégtelenség, a véralvadásgátlás terápia biztonságos megszervezése, progresszív ellátása, fejlesztése lesz. Ezért választottuk e tárgykört a mostani konferencia fő témájaként – mondta honlapunk érdeklődésre dr. Herczeg Béla.

– A Szívügyünk Alapítványnak valóban a szívügye az egészségünk – emelte ki köszöntőjében dr. Kállai Mária, megyei kormánymegbízott.

Mint mondta, az elmúlt évek során jelentős fejlesztések valósultak meg a Hetényi megyei kórházban, így a kardiológiai területén is. Hangsúlyozta, ennek köszönhetően magas színvonalú ellátásban részesülhetnek mindazok, akik betegségük miatt kórházba kerülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában