FELFÜGGESZTETT BÖRTÖN

2018.10.19. 15:30

Bántalmazta kisfiát és rendszeresen verte élettársát egy falvai férfi

A Szolnoki Járásbíróság 2 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a harmincas éveiben járó, büntetlen előéletű férfit, aki féltékenységből rendszeresen verte az élettársát, és mintegy nevelési célzattal, alig négyéves korától rendszeresen megalázta és bántalmazta egyik kisfiát.

Szoljon.hu

Forrás: Shutterstock

Az eset az ötezer lelkes Jász-Nagykun-Szolnok megyei városban, Rákóczifalván történt. A férfi és párja élettársak voltak, de a kapcsolatuk a második gyermekük születése után folyamatosan megromlott. Rendszeressé váltak köztük a veszekedések, melyek során a férfi gyakran bántalmazta is az asszonyt, megütötte, megrángatta és kicsavarta a karját.

Az apa az idősebbik, akkor alig négyéves kisfiával is egyre embertelenebbül kezdett viselkedni, „kis szemétládának”, „rohadéknak” nevezte, és havonta többször is kezet emelt rá, nagy erővel a fenekére ütött, pofon vágta, és volt, hogy hátulról fejen ütötte.

Az asszony végül megelégelte a férfi viselkedését, a gyermekekkel a szüleihez költözött és feljelentést tett a volt párjával szemben – tudta meg hírportálunk a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztályának tájékoztatásából.

A Büntető Törvénykönyv rendelkezései szerint bűncselekményt, kiskorú veszélyeztetését követi el az a kiskorú nevelésére, felügyeletére vagy gondozására köteles személy, aki e feladatából eredő kötelességét súlyosan megszegi, és ezzel a kiskorú testi, értelmi, erkölcsi vagy érzelmi fejlődését veszélyezteti. Emellett bűncselekmény a kapcsolati erőszak is, amit számos más eset mellett az követ el, aki a vele közös háztartásban élő hozzátartozója sérelmére rendszeresen becsületsértést követ el.

Az ügyben 2017. október 11-én emelt vádat a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség, a Szolnoki Járásbíróság pedig szinte napra pontosan egy évvel később, 2018. október 10-én hozott ítéletet. A büntetlen előéletű férfit kiskorú veszélyeztetése és kapcsolati erőszak bűntette miatt 2 év – végrehajtásában 3 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, és elrendelte a pártfogó felügyeletét.

Az ítéletet az ügyész, a vádlott és a vádlott védője is tudomásul vette, így az a kihirdetése napján jogerőre emelkedett.

Borítókép: illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában