Rákóczifalva

2018.09.24. 09:23

Beindult a termelés, veszik a falvai tojást

Beindult a termelés azon az állattartó telepen, melyet az önkormányzat a közelmúltban Szandaszőlős határában megvásárolt majorban alakított ki. A tyúkok folyamatosan tojnak, a tojást értékesítik, százszázalékos a felvevőpiaca – tájékoztatta hírportálunkat Kósa Lajos polgármester.

Kovács Berta

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: LightField Studios

Az első háromszáz tyúk június elején érkezett meg a farmra, azóta szaporodott az állatállomány egyéb szárnyasokkal és sertésekkel is. A szándékuk az, hogy a tojóállományt hatezer példányra bővítsék, hiszen erről a farmról fogják biztosítani az alapanyagot a hamarosan beinduló, a közfoglalkoztatási mintaprogram részeként létrehozott tésztaüzem számára is.

A tésztaüzem az egykori Demény-házban fog működni. Az ingatlant átépítése, felújítása javában zajlik. A munkálatokkal jól haladnak, jelenleg már az utolsó simításokat végzik. Az üzem átadására várhatóan október végén kerülhet sor.

A tésztakészítéshez szükséges speciális eszközök, berendezések is megérkeztek már a településre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában