Abony

2020.10.09. 11:30

Bemutatják a város különleges értékeit

A Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézete támogatásával létrehozott Magyar Városmarketing Díj célja, hogy a városok fejlesztésében egyre fontosabbá váló marketingtevékenységre, s annak sokszínűségére hívja fel a figyelmet. Sikeres pályázatának köszönhetően Abony idén három gyémántdíjat is elhódított. Az elismerésekről és munkájáról Lőrinczy Veronikát, Abony sajtóreferensét kérdeztük.

Hartai Gergely

Egy mezőgazdasági bemutatón Lőrinczy Veronika saját készítésű termékeit is megismerhették a látogatók

Forrás: Beküldött fotó

– Jelentős elismeréseket kapott a napokban a városi kommunikáció. Mit tudhatunk a díj hátteréről?

– Abony a közelmúltban három témában nyújtott be pályázatot a Városmarketing Gyémánt Díjra. Az önkormányzat az Abony APP elnevezésű mobiltelefonos alkalmazással, az Abonyi Napló újsággal, valamint az Abony.hu facebookos kommunikációjával pályázott. Nagy öröm számomra, hogy Budapesten mindhármat díjazták. El kell, hogy mondjam, megtiszteltetésnek érzem, hogy ismét Abonyban végezhetem a munkám. 2000-től 2005-ig a polgármesteri hivatalhoz tartozó kistérségi iroda menedzsereként már dolgoztam a településen. Később Nagykőrösön, egy magánkézben lévő lapnál helyezkedtem el. Amikor pedig megszületett a legkisebbik gyermekem, egy saját weboldalt álmodtam meg. Ezután úgy hozta az élet, hogy öt éven keresztül a nagykőrösi polgármesteri kabinet munkatársa lettem. Rengeteg szakmai tapasztalatot szereztem itt. Büszke vagyok rá, hogy a három abonyi marketingdíj mellett korábban egy Nagykőrösnek ítélt elismerésben is szerepet játszottam. Ez utóbbi a Virágos Magyarország versenyhez kapcsolódik…

– Abony valamennyi rendezvényéről és a testületi ülésekről is részletesen tudósít. Megerőltető mindezt egyedül csinálni?

– Azt gondolom, szép feladat az enyém. Nehéz dolgom lenne, ha nem tudnék miről írni, ha nem történnének olyan dolgok a városban, amelyekkel a médiafelületeinket színesíthetem. Ám szerencsére bőven akadnak érdekes események. Hangsúlyozom, a három abonyi városmarketing díj nem csupán az én érdemem. Az elismerések mögött egy igazi csapatmunka húzódik meg, és sokaknak tartozom köszönettel azért, hogy segítettek a díjak elhódításában. Emlékszem, amikor polgármester úr bejelentette az elnyert marketingpályázatok hírét, a teljes képviselő-testület megtapsolt. Különleges élmény volt számomra az a pillanat.

– Fontos fejlesztésük az Abony APP, a helyi mobilalkalmazás. Mire lehet használni?

– Az applikáció ismertségét jól mutatja, hogy már több mint kétezren használják. Legfőbb előnye, hogy ennek alkalmazásával sokkal gyorsabban tudunk megbízható információkkal szolgálni a lakosságnak. Beleértve a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos tájékoztatást is. Ugyanakkor a programban okostérkép és az éves gyógyszertári ügyelet egyaránt elérhető. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy az applikáción keresztül számos problémát jelenthetünk be. Aki például csőtörést tapasztal, kidőlt fát lát, esetleg illegális szemétlerakót fedez fel, akkor azok tényét akár fotóval dokumentálva is beküldheti. Az így jelzett eseteket, problémákat ezután megpróbáljuk megoldani, orvosolni.

Egy mezőgazdasági bemutatón Lőrinczy Veronika saját készítésű termékeit is megismerhették a látogatók

– A közösségi oldalakon is rendre megkeresik önöket a lakók. Az ottani észrevételeket hogyan kezelik?

– Tudni kell, hogy számos fórumon el lehet érni bennünket, emiatt rengeteg üzenetet kapunk. Szeretnénk azonban a lakosságot rávezetni arra, hogy nem elég egy posztot vagy egy kommentet hagyni a Facebookon, hiszen azzal még nem oldódik meg a probléma. Mindenképpen érdemes üzenetet küldeni a polgármesteri hivatalnak, vagy az Abony APP-ot használni, mivel így hamarabb célhoz ér a megkeresés. A hírek közvetítésére egyébként további ötleteink is vannak. Most az elsődleges célunk a városi honlap megújítása, hogy minden okoseszközön használható legyen az oldalunk. Ezenkívül vannak „titkos terveink” is, méghozzá egy merőben más kommunikációs csatorna létrehozása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában