Szolnok/Győr

2018.06.17. 11:26

Beteg gyerekeknek gyűjtötte a pénzt a szolnoki „magyar szuperhős”

A „magyar szuperhős” újra akcióba lendült, ezúttal a leukémiás gyerekekért. A szolnoki erőemelő, Borbíró Zoltán társaival közel egymilliót „guggolt össze” egy jótékonysági rendezvényen.

Czakó Nóra

Az interneten is látható a videó, amely a versenyről készült. Borbíró Zoltán szerkesztőségünkben mutatta meg a felvételt

Fotó: Czakó Nóra

A mentősöktől kapta a Szuperhős Magyarországról becenevet Borbíró Zoltán, miután pár hónappal ezelőtt Norvégiában megmentette egy ember életét. Hőstettéről akkor lapunkban is beszámoltunk. A huszonkét esztendős, Európa- és világbajnok sportoló ezúttal a beteg gyermekeknek nyújtott segítséget.

Az egyik országos edzőterem-hálózat indította el azt a jótékonysági akciót, melyhez Zoltán is csatlakozott. A kezdeményezés célja a Heim Pál Gyermekkórház onkológiai osztályának támogatása volt.

Egy közel nyolcmillió forint értékű lélegeztető gép megvásárlásához próbáltak minél több pénzt összegyűjteni.

A hálózat győri edzőterme egy jótékonysági guggolóversenyt is rendezett, melyen az indulóknak egy száz kilós súlyzóval kellett minél többször leguggolniuk. Minden sikeres ismétlés után ezer forint került az adománygyűjtő dobozba.

Az edzőterem azonban csak a saját színeiben induló hét versenyző guggolásai után adományozott ezer forintot a Gyermekleukémia Alapítványnak, a többieknek saját maguknak kellett előteremteniük a pénzt.

– Az egyik barátom is csatlakozott a kezdeményezéshez, aki szintén erőemelő.

– Tőle hallottam a guggolóversenyről, és rögtön kaptam is az alkalmon, hogy én is segíthessek, ugyanis nagyon szeretem a gyerekeket és családcentrikus is vagyok – mondta Zoltán.

– Egy gyűjtődobozt is készítettem és minél több emberhez próbáltam eljuttatni az akció hírét. Nagyon rövid időnk volt a gyűjtésre, összesen négy nap, de ez idő alatt 71 ezer forint jött össze, ami szerintem elég jónak számít.

– Ezután az összegyűlt pénzzel vonatra szálltam és elindultam Győrbe a guggolóversenyre, az utazás alatt azonban adódott egy kis probléma. Pilisnél ugyanis megállítottak minket, mert elütött egy embert a vonat.

Az interneten is látható a videó, amely a versenyről készült. Borbíró Zoltán szerkesztőségünkben mutatta meg a felvételt
Fotó: Czakó Nóra

– Nagyon úgy tűnt, hogy nem fogok odaérni időben, az utolsó pillanatban azonban mégis elindultunk. Így elértem a csatlakozást és az utolsó pillanatban be is futottam a versenyre, amit egyébként több online portál is élőben közvetített.

– Elöljáróban elmondtam, hogy ha nem is tudok hetvenegyet guggolni, akkor is bekerül a gyűjtődobozba mind a 71 ezer forint. Végül negyvennyolc ismétlés sikerült, de a végére már annyira elfogyott a levegőm, hogy az egyik rendezőt kértem meg, segítsen bedobni a pénzt a perselybe – emlékezett vissza.

A guggolóversenyen végül, melyen közel húszan indultak, összesen 920 ezer forint gyűlt össze. Az egyik legnagyobb adomány pedig Zoltáné volt.

A sportolók legyenek példamutatók!

– Azért csatlakoztam az akcióhoz, mert úgy gondolom, egy sportolónak példamutatónak kell lennie – mutatott rá Borbíró Zoltán. – Nem csak a sport terén, hanem a mindennapokban is.

~ Mindig is szerettem volna támogatni a rászorulókat egy jótékonysági akcióval, de eddig nem volt olyan nagyobb összeg, amit fel tudtam volna ajánlani. Most viszont azért szerveztem meg ezt a gyűjtést, mert ezer forint egy embernek nem sok, viszont a gyerekeknek óriási segítség lehet.

– Most is ez történt, ezért szeretnék óriási köszönetet mondani azoknak, akik segítettek az akció során – tette hozzá Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában