POLGÁRŐRSÉG

2018.05.11. 15:25

Családi konfliktusok megoldásában is segítenek az abonyi polgárőrök

– Heti négy járőrszolgálatot teljesítünk a városban, melyek része, hogy a rendőrséggel közösen végezzük feladatainkat. Hétvégenként például éppen velük vagyunk szolgálatban – mesélte Juhász Pálné, aki már több mint tíz éve vezeti a város polgárőr egyesületét.

Hartai Gergely

A vezető az elmúlt hónapok legfontosabb feladatairól is beszélt honlapunknak.

– Az utóbbi időben jellemzően a forgalomirányításban működtünk közre. Ezzel együtt azonban egyes személyek eltűnésének eseteiben is szerepet kellett vállalnunk. Merthogy sajnos a közelmúltban több ilyen is előfordult Abonyban… – taglalta.

Majd közölte, néhány családi konfliktus során ugyancsak szükség volt a helyi polgárőrök közreműködésére.

Juhász Pálné az egyesület működésének részleteiről is beszámolt.

– Pillanatnyilag tizennyolc aktív taggal rendelkezünk, mely városi szinten egy viszonylag alacsony számot jelent – tette hozzá.

Szerinte azonban mindez nem befolyásolja a szolgálatellátást a környéken. Nemrégiben pedig két fiatal polgárőr is csatlakozott köreikhez, így erősítve a közrend békéjét a Dél-Pest megyei településen.

– Az új tagok érkezése mellett persze nagyon örülnénk, ha a tagjaink száma a jövőben még tovább gyarapodna. Szükségünk van ugyanis olyan emberekre, akik szeretnének tenni a köz érdekében, és akik lakóhelyük biztonságát helyezik előtérbe – mondta el a vezető.

Kiemelte azt is, tevékenységük hatékonyságához nagyban hozzájárul, hogy mind az abonyi rendőrőrssel, mind pedig a ceglédi kapitánysággal rendkívül jó kapcsolatokat ápolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában