GALÉRIÁVAL

2019.04.29. 11:24

Családi napot tartottak a mentőkutyák világnapján Berényben

A Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetsége vasárnap, a mentőkutyák világnapján családi nappal ünnepelte a magyar mentőkutyás tevékenység harmincadik évfordulóját.

Illés Anita

A rendezvényt a Kutyákkal az Életért Alapítvány jászberényi kiképzőbázisára szervezték, ahol a megnyitón egyperces néma csenddel adóztak a tavaly elhunyt Suta István emléke előtt, aki elsőként kezdeményezte hazánkban a mentőkutyás tevékenységet. Orlik Zoltán, az MMSZOSZ elnöke köszöntőjében elmondta, szakmát szeretnének létesíteni ebből a tevékenységből, hogy aztán jól felkészült, speciálisan kiképzett szervezetként tudjanak működni a hatékonyabb, gyorsabb életmentés érdekében.

Dr. Hablicsek Nikoletta rendőr ezredes az Országos Rendőr-főkapitányság nevében méltatta a mentőkutyás önkénteseket, akik idejüket, energiájukat és sokszor pénzüket sem sajnálva végzik munkájukat azért, hogy emberi életeket mentsenek meg. Hozzátette: a belügyminisztérium és a rendőrség maximálisan elismeri a mentőkutyás szervezetek munkáját.

Az ünnepségen arcképes plasztikkártyákat és elismeréseket is átadtak az önkénteseknek. A mentőkutyás szervezetek nyolc szolgálati gépjárművet kaptak. Az EuroFleet Gépjármű Flottakezelő Zrt. jóvoltából ilyen mértékű támogatásban egyszerre ennyi mentőkutyás szervezet még nem részesült Magyarországon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában