JÁSZBERÉNY

2018.04.21. 16:30

Rég várt kiállítás nyílt Berényben

Ifj. Benke László elsősorban barátainak festett képeinek gyűjteményéből nyílt tárlat a Szikra Galériában.

Banka Csaba

Sokan voltak kíváncsiak ifj. Benke László munkáira

Fotó: Banka Csaba

Ifj. Benke László művésztanár évtizedeken át hozta közelebb a jászberényi diákokhoz a képzőművészet szeretetét, miközben kisebb-nagyobb kihagyásokkal, de folyamatosan alkotott festményeket, grafikákat.

Édesapja, id. Benke László templomfestő iparművész és festőművész volt, aki mellett sok templom festésében, restaurálásában vett részt. Természetelvű, a látványból táplálkozó táblaképeket fest; képeinek témája általában a táj, illetve figurális portré.

Édesapjához hasonlóan, számtalan alkotásán örökítette meg a berényi városképet, a Zagyva folyót. A kedden megnyílt tárlatot – amely május 3-ig tekinthető meg a Szikra Galériában – elsősorban barátainak festett képek gyűjteményéből sikerült összeállítani.

Sokan voltak kíváncsiak ifj. Benke László munkáira
Fotós: Banka Csaba

A minapi bemutatót pedagógus kollégái, Demeter Sándor, a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola és Gimnázium igazgatója és Kun Tibor tanár személyes közös emlékeket felelevenítve nyitották meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában