gyász

2019.02.23. 08:30

Elhunyt a szolnokiak kedvenc árusa: „Kalács”

„Ne nézz hátra, csak előre! Sok szeretettel és barátsággal Mézga Gézának”. Ezt az útravalót kaptam „Kalácstól” egy meghökkentő névjegykártyára ráfirkantva, még 2017 nyarán.

Mészáros Géza

Persze, ennél jóval korábbra datálódik cimbiségünk, de akkor úgy gondolta, meglep e féltenyérnyi papírossal. A fekete, gyászkeretes, két, dongán sülő, kürtőskalácsként krisztusi keresztet formáló kártyán dr. Kalács Janiként ironizálja saját nevét Pogány János barátom.

„Saját halottam vagyok! Gyertek el, másképp én sem! Porszórás: 2070. július 6. Élt eddig + ami még ezután jön, azaz 117 évig” – áll a névjegyen. Jó vicc, amolyan „kalácsos”.

Ahogy ismerem, nem ment el Ő, csak egy újabb ugratásának vagyunk áldozatai. Igen, mi, mindazok, akik ismerték és kedvelték.

Merthogy a minapi közvélekedés úgy tudja, elhunyt.

Ha ez így lenne, akkor a közeljövőben nem lesznek megrendezve Szolnokon és a környező településeken a sport- és egyéb kulturális események. A labdás meccsek kezdete előtt a játékvezetők ugyanis nem a zsűriasztalhoz, hanem a nézőtérre tekintettek ki. Mert a kezdő-sípszójel az volt, hogy Kalács a méretes tálcáján hordozza körbe-körbe a parázs fölött sütött, cukrozott kályha-félcsöveket.

Nem ebből kellett volna megélnie, hiszen értékes diplomái is voltak. Nagy tudású, intelligens, szerfelett kellemes beszélgetőtárs volt. Cimbi, koma, barát... Volt? De keserves ezt ekképp kimondani!

Mindenesetre a 2070-es porszóráson ott leszek, a helyen, ahogy jelölted: Bükk-fennsík, Nagymező... Sok szeretettel és barátsággal Mézga Gézától!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában