abádszalók

2018.09.22. 17:30

Folytatnák az útjavításokat Abádszalókon

Az elmúlt két évben hat út kapott új burkolatot a Tisza-tó-parti kisvárosban.

Ujvári László

Ezeket a felújításokat elsősorban hazai pályázati forrásból finanszírozták, de önerőből is folytak hasonló munkák.

– Idén a város több pontján végeztünk útjavítást, felújítást. Kora tavasztól egészen nyár végéig dolgoztak az önkormányzat munkatársai – árulta el kérdésünkre Balogh Gyula.

A polgármester hozzátette: járdaépítés a város több pontján zajlik jelenleg is. Az egész éves program keretében kijavítják a régi, balesetveszélyes szakaszokat, ha szükséges, újat építenek. Éppen egy belterületi utak állapotjavítására kiírt tender elbírálását várják.

A településen szeretnék majd folytatni az úthálózat javítását a következő esztendőben is. Nemcsak az utak állapotáról szólt az idei év, hiszen zajlik a közfoglalkoztatás mezőgazdasági programja is. Idén két és fél hektáron termesztenek konyhakerti növényeket, ezt 2019-ben a tervek szerint megduplázzák.

Újabb területeket vonnak be a mezőgazdasági termelésbe. A tartósított és savanyított termékek előállításában szeretnének előrelépni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában