tószeg

2019.05.19. 15:25

Francia ligát nyert a tószegi e-sportoló

Egyre csak gyűlnek a kupák és érmék a tószegi Subicz Dániel szobájában, akit egy évvel ezelőtt az év e-sportoló­jának választott az Egymillióan a magyar ­esportért egyesület.

Czakó Nóra

Subicz Dani korábbi díjaival. A fotó 2017-ben készült.

Fotó: Mészáros János

A húszéves srác, aki a világ egyik legnépszerűbb számítógépes játékában, a ­League of Legends­ben dzsungeles pozícióban, Bluerzor néven remekel, akkor még a spanyol Movistar Riders csapatát erősítette. Az év második felében azonban Párizsban, a Team Vitality Academy színeiben, újra a francia ligában folytatta, ahol 2017-ben elindult a nemzetközi e-sportolói karrierje.

Tavaly a spanyol liga második helyezettje lett akkori csapatával, míg a francia ligában számos nívós versenyt megnyert a Team Vitality Academyvel. Novemberben pedig a francia nemzeti liga döntőjében sikerült a dobogós első helyezést elérni.

Dani az idén újra spanyol vizekre evezett, a madridi székhelyű Mad Lions E.C. csapatához igazolt, akikkel kijutott a Leicesterben megrendezett European Masters ligába. Ez egy európai szintű verseny, a régiók legjobbjaival, ahol az elődöntőig menetelt a csapat.

Subicz Dániel az egyik trófeájával Fotó: Beküldött fotó

– Már két éve tulajdonképpen külföldön élek. Madridot és Párizst is megszerettem. Ez egy teljesen más világ. Más az életforma, a közlekedés, az emberek sokasága – mesélte hírportálunknak Dani. – A rengeteg gyakorlás és a különféle elfoglaltságaim mellett viszont nagyon kevés idő jut városnézésre.

– Fizikai és szakmai edzés, egyéni gyakorlások, csapatmegbeszélések, elemzések, alkalmanként pszichológiai megbeszélés, így telik egy napom. Ezek körülbelül tizenkét órás elfoglaltságot jelentenek. Heti egy szabadnapom van, amikor lehetőség van egy kis mentális feltöltődésre, de az esetek többségében ez is az egyéni gyakorlásokkal telik el.

– Egyébként mindkét országban jogszabályok szabályozzák a profi e-sport működését, a szervezetekre és a játékosokra előírt jogokkal és kötelezettségekkel – magyarázta Dani, aki épp most van túl egy átigazolási időszakon.

Több európai ország csapatától is kapott megkeresést, és nagyon nehéz a döntés ilyenkor, hogy merre tovább. Ezt főként a fejlődés lehetősége és az elérhető célok befolyásolják. Dani nemzetközi karrierje a francia Gamers Origin csapatában kezdődött, és mivel innen kapta a legjobb ajánlatot, a tavalyi év mintájára májustól újra a francia mezőnyt erősíti.

A cikk borítóképén Dani korábbi díjaival látható, a fotót 2017-ben készítette Mészáros János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában