JÁSZKUNSÁG

2019.03.21. 19:53

A halálbüntetést és a sorkatonaságot is visszaállítanák

A Mi Hazánk Mozgalom vette át az egykor szebb napot látott és szebb jövőt felvázoló MIÉP, majd a mára balra tolódott Jobbik Magyarországért Mozgalom helyét a nemzeti radikális vonalat képviselő irányzatok között. Boros István, a Mi Hazánk Mozgalom megbízott Jász-Nagykun-Szolnok megyei elnöke legalábbis ezt állítja.

Mészáros Géza

Boros István, a Mi Hazánk Mozgalom Jász-Nagykun-Szolnok megyei elnöke szerint pártjuk az egyedüli, amely a radikális nemzeti oldalt képviseli Magyarországon.

Fotó: Mészáros Géza

– A Mi Hazánk Mozgalom ma az egyedüli párt Magyarországon, amely az oktatás területén nem integrálna, hanem szegregálna. Ez esetben sem kell elsősorban rasszista kinyilatkoztatásra gondolni, mert mozgalmunk programja, hogy nem bőrszínre szegregálna, hanem tudásra.

– Amióta visszaszorították a gyógypedagógiai intézetek fontos és hasznos feladatkörét, azóta a tanítói-tanári végzettségű pedagógusoknak kellene adott esetben gyermekpszichológiát alkalmazniuk. Pártunk a harmadik gyermek után járó családi támogatást is megszüntetné, az adókedvezmény megtartásával.

– De sorolom tovább egyéb témakörökben is a programunkat: a Mi Hazánk Mozgalom ma az egyedüli párt Magyarországon, amely szerint létezik cigánybűnözés. Amely az írni-olvasni tudáshoz kötné a szavazati jogot. Amely akár bevezetné a szibériai bérrabtartást. Amely visszaállítaná a halálbüntetést. Amely visszaállítaná a sorkatonai kiképzést is. S amely népszavazást tartana hazánk európai uniós tagságáról – foglalta össze a megyei elnök, hogy milyen alapcélok vannak a Mi Hazánk Mozgalom zászlajára tűzve.

Boros István arról is beszélt, hogy a radikális jobboldalra szavazni kívánó választópolgárok rettentően nagyot csalódtak a Jobbikban. Véleménye szerint a Jobbik elárulta a szavazóit, mert a legutóbbi választáskor nem arra tett ígéretet és esküt, amilyen politikát folytat ma.

A baloldallal és a liberális vonallal összefogni, ráadásul Gyurcsány Ferenc szekerét tolni egy magát nemzetinek valló pártnak, nem csupán szégyen, de határozottan hazaárulás.

Boros István, a Mi Hazánk Mozgalom Jász-Nagykun-Szolnok megyei elnöke szerint pártjuk az egyedüli, amely a radikális nemzeti oldalt képviseli Magyarországon.
Fotó: Mészáros Géza

Az elnök elmondta, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megyében jelenleg 22 fős a tagság, de a tagjelöltek száma már száz körül van. Helyi szervezetek vannak és alakulnak Szolnokon, Jászberényben, Tiszafüreden és Kunmadarason. A létszám vonatkozásában azért ilyen alacsonyak a számok Boros István szerint, mert az alig több mint fél éve létrejött Mi Hazánk Mozgalom – az említett csalódást követően – lassan tud, de lassan is akar építkezni.

– Igen élénk az érdeklődés a pártunk iránt, ám a Mi Hazánk Mozgalom nem érzi szükségességét, hogy rohamtempóban felduzzassza, ezáltal felhígítsa ezt a hiteles és igaz tömörülést. A nemzeti összefogás miatt mozgalmunk szövetséget kötött a nagy múltú MIÉP-pel és a Független Kisgazda Párttal.

A megyei elnök hangsúlyozta, hogy elképzelésük szerint és a választópolgárok akaratával Toroczkai László országos elnököt bejuttatják az Európai Parlamentbe, hogy ott képviselje 15 millió magyar ember és a magyar nemzet érdekeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában