TÚRKEVE

2018.02.23. 15:24

A hagyományőrzők megmondják, mi is az a tikmonyos galaburgyi

A Puli Laci Hagyományőrző Egyesület, nevéhez méltóan, nagy gondot fordít a hagyományőrzésre. Saját rendezvényeik mellett tagjai rendszeresen részt vesznek különböző fesztiválokon is. Számos főzőversenyen szerepeltek már sikerrel.

Sz. Zs.

A Puli Laci Hagyományőrző Egyesület természetesen a Kevi Böllértalálkozón is részt vett.

Fotó: Mészáros János

– Arra törekszünk, hogy az igazi kun ételekkel ismertessük meg az embereket – mondta Nagy László, az egyesület vezetője.

– Szívesen főzök birkapörköltet, természetesen kevi módra. Ám szeretném megmutatni, hogy ezen túl is léteznek még hagyományos bográcsos ételek, amelyek erre a vidékre jellemzőek.

– Gyakran főzünk például ümmögöt, ami az öreglebbencs egyik változata, s előfordult már, hogy egy főzőversenyre tikmonyos galaburgyival neveztünk.

– A nagynevű zsűri először csak hümmögött, látszott, hogy fogalmuk sincs, mi lehet ez. Pedig rendkívül egyszerű: a galaburgyi gyakorlatilag az öreglebbencs, slambuc, a tikmony meg persze tojást jelent.

A Puli Laci Hagyományőrző Egyesület természetesen a Kevi Böllértalálkozón is részt vett.
Fotós: Mészáros János

Nagy László hozzátette, az idei naptár gyakorlatilag már betelt számukra. Szinte minden hétvégére jut fesztiválmeghívásuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában