Három tanár fertőződött meg koronavírussal Törökszentmiklóson

Koronavírus-fertőzés miatt keddtől részben digitális oktatásra állt át a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Kölcsey Ferenc Általános Iskolája Törökszentmiklóson.

Molnár-Révész Erika

A koronavírus-járvány miatt fertőtlenítenek egy iskolát a brazil fővárosban, Brasíliában

Forrás: Illusztráció/MTI/EPA/EFE/Andre Borges

Fotó: Andre Borges

Az intézmény kedd reggel adott ki közleményt a történtekkel kapcsolatban. Mint írják, az elmúlt napokban három igazoltan koronavírus-fertőzött pedagógusuk került karanténba.

– Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Megyei Népegészségügyi Központ illetékeseivel, továbbá a fenntartóval egyeztetve az alábbi intézkedést hoztuk: harmadiktól a nyolcadik osztályos évfolyamig határozatlan ideig áttértünk a tantermen kívüli, digitális munkarendre. A tanári kar alsóbb évfolyamokon tanító tagjait azonnal tesztelték, közülük mindenkinek negatív lett az eredménye. Az első és második évfolyamokban, mivel nem volt vírusfertőzöttség gyanúja sem a pedagógusok, sem a diákok között, továbbra is normál keretek között folyik az oktatás – áll a közleményben.

Mint írják, az épületet azóta fertőtlenítették, a szigorú járványügyi biztonsági protokollokat és a minisztérium által kiadott iránymutatásokat továbbra is követi az intézmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában