SZOLNOK/FRISSÍTVE

2018.07.14. 15:25

Hétfőtől újabb fontos utak lesznek lezárva Szolnokon

Várhatóan július 16-tól szeptember 15-ig teljes útzár mellett folytatják a munkálatokat a Kaposvári Gyula hídon.

A hét végéig még félpályás útzár mellett zajlik a járműforgalom a Kaposvári Gyula-hídon

Fotó: Csabai István

A lezárásokkal kapcsolatban a Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala tájékoztatta a Szoljon.hu-t.

A Kaposvári Gyula hidat érintő teljes útzár számos változással jár, módosul több helyi busz menetrendje is.

A Tallinn városrész felé közlekedő járatok útvonala is megváltozik. Az 1-es, az 1A, az 1Y, a 20-as, a 21-es, a 31-es, a 37-es buszok a lezárás miatt a Szabadság téren át a Pólya Tibor és Szolnok ispán körúton haladva visszatérnek a Várkonyi téri körforgalomhoz, onnantól az eredeti útvonalukon közlekednek tovább.

A 2-s és a 2Y járatok csak a Városmajor út felől érkezve hajtanak át a Kossuth téren. Visszafelé a buszok már a Boldog Sándor István út–Ady Endre út és Pólya Tibor úton közlekednek a Nyáry Lőrinc hídon át a Városmajor út irányába – tájékoztatott Gyuricska Éva önkormányzati sajtóreferens.

A Városmajor út mindkét irányából tilos lesz a Dr. Kaposvári Gyula hídra kanyarodni, kerülni a Nyáry Lőrinc hídon lehet. A lezárás alatt tilos lesz a Kossuth tér felől, a Pólya Tibor út és Nyáry Lőrinc híd irányába áthajtani. A Kossuth téren a Szabadság tér felől áthajthatnak az autósok, azonban a Baross útról továbbra sem engedélyezett.

A hét végéig még félpályás útzár mellett zajlik a járműforgalom a Kaposvári Gyula-hídon
Fotó: Csabai István

Tilos lesz a Pólya Tibor útról balra, nagy ívben a Dr. Balogh Kálmán utcába bekanyarodni, az ottani buszmegállót pedig áthelyezik az Ady Endre úti, kormányhivatal előtti megállóba.

Amennyiben a Pólya Tibor úton a Tisza-híd felé haladó forgalmat nagymértékben akadályozza a hídról a Kossuth tér felé menő forgalom, korlátozzák, vagy megtiltják a tér felé kanyarodást a hídról érkezőknek.

A gyalogos- és a kerékpáros-átkelés a felújítás ideje alatt is biztosított.

Szolnokon és a bevezető utaknál a következő forgalmi változások lépnek életbe:

Július 17-től várhatóan két hónapig Szajol irányából le lesz zárva a 4-es főúton, a turbó körforgalomnál a Szolnok felé kanyarodó sáv.

Szintén ettől a naptól kezdődően a turbó körforgalomból sem lehet reggel 7 és 9 óra között a Debreceni útra kanyarodni. A Szajol felől érkezők a reggeli órákban a 442-es út, vagy a tószegi felhajtójánál tudnak a városba jutni.

Ez a korlátozás várhatóan szeptember 15-ig lesz érvényben. A lezárás célja, hogy a reggeli csúcsforgalom idején gördülékenyebben haladjon a forgalom az Auchan-körforgalmon át a belváros felé.

A Szabadság téri csomópontban, valamint a Pólya Tibor – Ady Endre utak kereszteződésében csúcsforgalomban hétköznap reggel 6 és 9 óra között, délután 15 órától pedig ameddig szükséges, illetve hétvégén szombaton 14 óráig villogó sárga figyelmeztető lámpajelzés mellett karos rendőri forgalomirányítás lesz.

Kérjük, hogy a megszokottnál körültekintőbben és türelmesebben vezessenek a lezárások időtartama alatt!

Változás – 07.16. 13:00:

Ingyenes lesz a piac parkolója!

A következő hetekben karbantartási munkálatok miatt díjmentesen használhatják a lakosok a megyeszékhelyen a vásárcsarnok melletti sorompós parkolót – tájékoztatott a szolnoki NHSZ. A változás ideiglenes, ezért a kérik a lakosságot, a felújítási munkák ideje alatt figyeljék a kihelyezett tájékoztató táblákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában