SZOLNOK

2018.05.25. 12:45

Bemutatták az Év Körforgalma elismeréssel járó díjat Szolnokon (galéria)

Az elismerést már egy héttel ezelőtt, Budapesten, a közlekedési kultúra napján adták át.

M. G.

Fotó: Mészáros János

Most csütörtökön pedig a helyszínen hivatalosan és ünnepélyesen is felavatták Az Év Körforgalma címmel elismert szolnoki, a Felső-szandai réten lévő közlekedési csomópontot.

Egy 1978-ban hadrendbe állított, majd a közelmúltban kivont, belső értékeitől és súlyos alkatrészeitől megfosztott Mi-24-es harci helikopter jelzi a város és a honvédség évtizedekre visszanyúló szoros és kiváló kapcsolatát ebben a csomópontban.

Az elismerést stílusosan a helikopter „árnyékában” tartott sajtótájékoztatón mutatta be Szalay Ferenc polgármester, Vántsa Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója és dr. Koller József dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka.

Vántsa Zoltán (balra), dr. Koller József (középen) és Szalay Ferenc mutatja az Év Körforgalma elismerést. Fotó: Mészáros János

A magyar közút és a Közlekedéstudományi Egyesület Közlekedésbiztonsági Tagozata hirdette meg azt a pályázatot, melyen az egysávos kategóriában Szolnok harci helikopteres emlékműve elnyerte Az év körforgalma címet.

A munkálatok januárban kezdődtek el, s nemrégtől éjszakai megvilágítást is kapott a körforgalmi emlékmű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában