ABÁDSZALÓK

2018.07.22. 09:30

Idén is sokan átúszták a Tisza-tavat (galéria)

Hétvégén már harmincegyedik alkalommal szervezték meg a Tisza-tó Átúszó Versenyt. A hagyományos programon most hetvenhárman teljesítették a kijelölt távot.

Ujvári László

dav

Sokan gondolták úgy, hogy rajthoz állnak július 21-én Abádszalókon. Kicsiktől a nagyokig, fiúk és lányok, gyerektől a nyugdíjasig. Idén több újítással frissítették a versenyt.

A korábbi két kilométer helyett, idén már három kilométeres távot kellett a versenyzőknek teljesíteni. Továbbá ez volt az első év, mikor modern, chipes időmérő-rendszert alkalmaztak.

A leggyorsabb versenyző valamivel több mint félórát, a mezőny vége közel két órát töltött a vízben. A szervezők hat kategóriában díjazták a legjobbakat, külön fiúkat és lányokat.

Különdíjjal jutalmazták a legfiatalabb és legidősebb úszókat. Előbbi 10, utóbbi 77 esztendősen vállalkozott az emberpróbáló feladatra. Az abszolút győztes Hajdú László lett.

Az Abádszalóki-medence érintett területén hajózási zárlatot rendeltek el a verseny idejére. Az úszók biztonságát, valamint az esemény zavartalanságát kísérőhajók és szakemberek, polgárőrök biztosították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában