TÁMOGATÁS

2018.05.21. 07:00

Idén nyáron is lesz ingyenes étkeztetés és táborozás a rászoruló gyerekeknek Szolnokon

A szolnoki önkormányzat – a korábbi évekhez hasonlóan – az idei évben is biztosítja a rászoruló helyi gyermekek számára a déli meleg főétkezést a nyári szünetben. A szociális támogatások osztálya továbbra is befogadásra várja a kitöltött nyilatkozatokat.

A nyári táborok a gondtalan kikapcsolódás színhelyei

Fotó: Fodor Orsolya

A hátrányos helyzetű (HH) és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) gyermek ingyenes étkeztetésére az önkormányzatot jogszabály kötelezi.

A jogosultak körét a város a tavalyi évben kibővítette, és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő – nem HH-s és nem HHH-s – gyermekek részére is biztosítja az ingyenes ebédet a rendelkezésre álló keret erejéig.

A szünidei gyermekétkeztetést az önkormányzat a nyári szünetben 43 munkanapon biztosítja – idén július 3-tól augusztus 31-ig. A tavalyi évhez hasonlóan a város több hely­színén történik az ebédosztás.

Az érintettek szülei részére a hivatal a kitöltendő nyilatkozatokat postán már kiküldte. A teendő: kitölteni a nyomtatványt és azt a polgármesteri hivatal szociális támogatások osztályára visszajuttatni, akár a nyári szünetben is.

Az érintettek írásban értesülnek az étkeztetés megkezdése előtt, hogy az ételt melyik osztóhelyen vehetik át. Azon gyermek szülőjének, aki rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül, de nem hátrányos, vagy halmozottan hátrányos helyzetű, ki kell töltenie egy kérelem formanyomtatványt, be kell szereznie a Humán Szolgáltató Központ családsegítője vagy az iskola támogató javaslatát, és ezeket visszajuttatni a szociális támogatások osztályára.

A május 20-tól beérkező kérelmek elbírálása érkezési sorrendben történik a rendelkezésre álló forrás erejéig. Ha valaki nem mind a 43 munkanapon kívánja igénybe venni az ingyenes étkezést, lehetősége van ezt a nyomtatványokon jelezni.

A nyári táborok a gondtalan kikapcsolódás színhelyei
Fotós: Fodor Orsolya

A kérelem nyomtatvány beszerezhető a szociális támogatások osztályán, illetve letölthető az info.szolnok.hu oldalon. A támogatással kapcsolatban érdeklődni az 56/503-586 telefonszámon lehet. Ügyfélfogadási idő: hétfő: 13–16-ig, szerda: 8–16-ig, péntek: 8–12-ig.

Hamarosan megnyitja kapuit a szintén ingyenesen hozzáférhető nyári napközis tábor a tiszaligeti Turisztikai és Szabadidő Központ­ban. A szolnoki Gyermek- és Ifjúsági Közalapítvány újra igyekszik enyhíteni a családok sokaságának azon gondját, melyet a nyári szünet beköszönte okoz.

A tábor minden hétköznap reggel 8-tól délután 4 óráig nyújt tartalmas kikapcsolódást és szórakozást. A legtöbb programot a tábor területén bonyolítják, de strandolás és kirándulás is vár az iskolásokra. A tábor a szolnoki önkormányzat jóvoltából ingyenes, a szülőknek csupán az étkezésért kell fizetniük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában