SZOLNOK

2018.06.23. 13:30

Indul az ingyenes nyári gyermekétkeztetés Szolnokon

A szolnoki önkormányzat – a korábbi évekhez hasonlóan – idén is biztosítja a rászoruló helyi gyermekek számára a déli meleg főétkezést a nyári szünetben. A szociális támogatások osztálya továbbra is befogadásra várja a kitöltött nyilatkozatokat.

Egész nyáron várják a kérelmeket

Forrás: Shutterstock

A hátrányos helyzetű (HH) gyermek és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) gyermek ingyenes étkeztetésére az önkormányzatot jogszabály kötelezi.

A jogosultak körét a város a tavalyi évben kibővítette, és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő – nem HH-s és nem HHH-s – gyermekek részére is biztosítja az ingyenes ebédet a rendelkezésre álló keret erejéig.

A szünidei gyermekétkeztetést az önkormányzat a nyári szünetben 43 munkanapon biztosítja – idén július 3-tól augusztus 31-ig. A tavalyi évhez hasonlóan a város több helyszínén történik az ebéd osztása.

Az érintettek szülei részére a hivatal a kitöltendő nyilatkozatokat postán már kiküldte. A teendő: kitölteni a nyomtatványt és azt a polgármesteri hivatal szociális támogatások osztályára visszajuttatni, akár a nyári szünetben is.

Az érintettek írásban értesülnek az étkeztetés megkezdése előtt, hogy az ételt melyik osztóhelyen vehetik át.

Azon gyermek szülőjének, aki rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül, de nem hátrányos, vagy halmozottan hátrányos helyzetű, ki kell tölteni egy kérelem formanyomtatványt, be kell szerezni a Humán Szolgáltató Központ családsegítője vagy az iskola támogató javaslatát, és ezeket visszajuttatni a szociális támogatások osztályára.

A kérelmeket egész nyáron várják, azok elbírálása után az érintetteket levélben értesítik, hol vehetik át az ételcsomagokat. Ha valaki nem mind a 43 munkanapon kívánja igénybe venni az ingyenes étkezést, lehetősége van ezt a nyomtatványokon jelezni.

A kérelem nyomtatvány beszerezhető a szociális támogatások osztályán, illetve letölthető az info.szolnok.hu oldalon. A támogatással kapcsolatban érdeklődni az 56/503-586 telefonszámon lehet. Ügyfélfogadási idő hétfő: 13-16-ig, szerda: 8-16-ig, péntek: 8-12-ig.

Borítókép: illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában