SZOLNOK

2018.09.23. 10:19

Kétnapos lesz a tiszai halászat és gasztronómia szolnoki fesztiválja

Első alkalommal lesz kétnapos a Tiszai Hal Napja és Szolnoki Sparhelt Fesztivál. A hatodik rendezvényosorozat hagyományos helyszíne a Tiszai hajósok tere, illetve a Tiszavirág-híd belvárosi hídfőjénél elterülő ártér.

A 6. Tiszai Hal Napja és Szolnoki Sparhelt Fesztivál szeptember 28-án fogadja első vendégeit. Pénteken már a kitelepült konyhaművészek halas ételeit kóstolgathatják a fesztiválra kilátogatók.

Másnap, szeptember 29-én, szombaton pedig már a megszokott, egész napos programokkal várják az érdeklődőket. A kulináris élvezeteken túl hangulatos zenei kínálatot tartogat a menűsor.

A legkisebbeknek halsimogatást, haltelepítést, játékos és kézműves foglalkozásokat szerveznek. A fesztivál az Európai Sporthét része, így sportos akadálypályát és sport-játszóteret is felállítanak a területen.

Az eseményre érkezők találkozhatnak Erdei Zsolt ökölvívóval, aki a MOHOSZ nagykövete is egyben, továbbá Csőre Gábor, Straub Dezső, Trokán Péter színművészekkel, valamint világ- és Európa bajnokokkal. A rendezvény célja a halfogyasztás népszerűsítése, a tiszai halászat és horgászat, valamint a gasztronómia tradícióinak megőrzése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában