RABLÁS ÉS BÁNTALMZÁS

2018.04.25. 09:45

Kétezer ötszáz forintért verte meg társait két férfi a berényi munkásszállón

A Jászberényi Járási Ügyészség vádat emelt több rendbeli rablás bűntette illetve annak kísérlete miatt két szerb állampolgárságú férfival szemben, akik saját honfitársaikat károsították meg.

2018 február 17-én este 10 óra körüli időben a vádlottak által is lakott jászberényi munkásszállón az elkövetők bementek egy másik szobába és az ott lakó három másik szerb állampolgárságú férfiaktól pénzt követeltek.

Miután pénzt nem kaptak, a szobát elhagyták, de pár perc múlva újra visszamentek és miközben ismét pénzt követeltek, két társukat ököllel ütötték, majd rugdosták.

Az egyik sértettől elvettek 1000 Ft-ot, míg a másik sértettnél nem találtak csak némi aprót, ami nem kellett nekik. A harmadik sértettet már nem kellett bántalmazniuk, mert látva társaik ütlegelését, engedelmeskedett a követelésnek és 1500 Ft-ot átadott a támadóknak.

A bántalmazás következtében az egyik sértettnek 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

Két rendbeli rablás bűntette és egy rendbeli rablás bűntettének kísérlete miatt kell a vádlottaknak a bíróság előtt felelniük. Mindketten előzetes letartóztatásban várják a bíróság döntését.

Az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását, közügyektől eltiltást és Magyarország területéről való kiutasítást indítványozott a vádlottal szemben – tájékoztatta honlapunkat Balázsné dr. Busku Terézia, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A bűncselekményre a törvény 2-8 évig terjedő szabadságvesztés büntetést tesz lehetővé, de a halmazati szabályok alapján akár 12 év is kiszabható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában